ΗΠΑ: 27 μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου ζητούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τα UAV – drones

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Παρέμβαση μελών του Κογκρέσου για απαγόρευση εξαγωγής συστημάτων και τεχνολογίας UAV στην Τουρκία

27 μέλη του Κογκρέσου και από τα δύο κόμματα στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έγραψαν μια επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ζητώντας κυρώσεις για την Τουρκία.

Το κοινό παράπονο των μελών του Κογκρέσου στην επιστολή είναι το πρόγραμμα UAV της Τουρκίας και των εξοπλισμένων UAV.

Οι 27 ζήτησαν από τον Blinken να σταματήσει αμέσως την εξαγωγή οποιουδήποτε αμερικανικού συστήματος ή τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την κατασκευή UAV στην Τουρκία.

Η επιστολή υπενθύμισε ότι ο «Νόμος για την καταπολέμηση των αντιπάλων των ΗΠΑ μέσω κυρώσεων» (CAATSA), που εφαρμόστηκε μετά την αγορά της Τουρκίας των S-400 από τη Ρωσία, είναι σε ισχύ και απαίτησε να εφαρμοστούν οι ίδιοι όροι για τα UAV παρατήρησης και τα εξοπλισμένα UAV.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Yeniçağ, η επιστολή ανέφερε ότι τα εξοπλισμένα UAV συμμετείχαν στον πόλεμο Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, σε έναν αποτελεσματικό αγώνα ενάντια στο PKK στο Ιράκ και τη Συρία, και εναντίον των δυνάμεων του Εθνικού Στρατού της Λιβύης:

«Η δυνατότητα αυτών των drones να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω τα σημεία σύγκρουσης στον Καύκασο, τη Νότια Ασία, την ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική είναι πολύ μεγάλη για να αγνοηθεί. Σε πρόσφατη αναφορά της Wall Street Journal για το πρόγραμμα της Τουρκίας, ο Αμερικανός απόστρατος αντιστράτηγος Μάικ Ναγκάτα δήλωσε ότι τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι «μέρος μιας πολύ μεγαλύτερης πρόκλησης για το μέλλον της σχέσης μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών και ΝΑΤΟ».

Μεταξύ των ατόμων που υπέγραψαν την επιστολή που στάλθηκε στον Blinken είναι ο David N. Cicilline, ο Gus M. Bilirakis, ο Ted Deutch, η Dina Titus, ο Brian Fitzpatrick, ο Chris Pappas.

Πηγή: ahvalnews.com/infognomonpolitics.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Τουρκία πήρε την αναγνώιση της παρουσίας στις μεγάλες περιφεριακές χώρες . Για τα ελληνοτουρκικά όλα θα λύθουν με βάση την νομική τεκμηρίωση . Τα νησιά μπήκαν στην διαδικασία των συμφωνιών .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα