ΗΠΑ «καλοπιάνουν» Γαλλία μέσω Ελλάδας-Ο Μητσοτάκης αγοράζει γαλλικές φρεγάτες Belh@rra

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ανεξάρτητα αν οι γαλλικές φρεγάτες Belh@rra είναι αναγκαίες και οι πιο κατάλληλες για τη χώρα μας, το θέμα είναι ότι η επικείμενη αγορά τους από την κυβέρνηση γίνεται κατόπιν υποδείξεων των ΗΠΑ, προκειμένου να εξευμενίσουν οι τελευταίες τη Γαλλία μετά το βαρύτατο πλήγμα που υπέστη το Παρίσι από την Ουάσιγκτον με τη ματαίωση της αγοράς των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων της Αυστραλίας. Δυστυχώς, ακόμα και σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ υποχωρούν και βρίσκονται σε αποδρομή, η χώρα μας συνεχίζει να παραμένει ένα από τα τελευταία, αν όχι το τελευταίο, προτεκτοράτο τους!

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η συμφωνία της Ελλάδας με την Γαλλία για την αγορά τριών υπερσύγχρονων φρεγατών τύπου Belh@rra. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο στο Παρίσι από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις συζητήσεις συμμετέχουν επίσης από την ελληνική πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι θα αναλάβουν και την ολοκλήρωση όλων των πλευρών της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πηγές από την ελληνική κυβέρνηση η απόκτηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις των τριών φρεγατών, οι οποίες θεωρούνται το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό όπλο για το Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναβαθμίζει εντυπωσιακά την αποτρεπτική ισχύ της χώρας.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα