Ζ.Μπορέλ: «Στηρίζουμε την Ουκρανία αλλά δεν θέλουμε την κατάρρευση της Ρωσίας – Δεν είναι ενιαία η στάση μας»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τη στάση της Ουγγαρίας επέκρινε εμμέσως ο Μπορέλ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει την καταστροφή της Ρωσίας, δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα Periodico.

«Δεν υποστηρίζουμε την Ουκρανία με στόχο τις πολιτικές αλλαγές στη Ρωσία και, ειλικρινά μιλώντας, δεν θέλουμε την κατάρρευση της Ρωσίας», είπε, προσθέτοντας ότι δεν έχουν όλες οι χώρες της ΕΕ την ίδια στάση απέναντι στη σύγκρουση.

Σημείωσε ότι μια χώρα είναι πολύ δύσπιστη για τις συνέπειες των κυρώσεων και εκτιμά, πως δεν έπρεπε να επιβληθούν καθώς ισοδυναμούν με αυτοπυροβολισμό (σ.σ. Ουγγαρία).

Ωστόσο, σύμφωνα με τα λόγια του, αυτή η χώρα ψήφισε όλες τις κυρώσεις.

«Είναι σκεπτικιστική, δεν πιστεύει στις κυρώσεις, αλλά δεν σπάει την ενότητα», τόνισε. Δεν απέκλεισε ότι η προσέγγιση της ΕΕ για την κατάσταση στην Ουκρανία είναι απολύτως τμηματική και εκτίμησε, πως θα ήταν καλύτερα να σταλούν τα τανκς νωρίτερα.

Υπογράμμισε πως η ΕΕ έχει αρκετά πυρομαχικά, αλλά ζήτησε να επεκταθεί η παραγωγή τους. Κάλεσε επίσης τα μέλη της ΕΕ να στείλουν όλα τα πυρομαχικά που έχουν ενώ αυξάνουν την παραγωγή.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/z-mporel-stirizoume-tin-oukrania-alla-den-theloume-tin-katarreysi-tis-rosias-den-einai-eniaia-i-stasi-mas/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα