Ζόραν Ζάεφ: Περιμένω από τη Βουλγαρία να αναγνωρίσει τη μακεδονική γλώσσα- την αναγνώρισε ο ΟΗΕ το 1977

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι η μακεδονική γλώσσα αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ  το 1977 και  αναμένει από την ευρωπαϊκή Βουλγαρία να την αποδεχθεί κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Αυτό απάντησε σε ερώτηση της  βουλευτή του VMRO-DPMNE, Άνα Λάσκοσκα, που τον κατηγόρησε ότι παρενέβη στο έργο της κοινής επιτροπής με τη Βουλγαρία για τα ιστορικά θέματα.

«Προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε όλες τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ μας, μία από τις οποίες είναι η Επιτροπή, η οποία στοχεύει στην οικοδόμηση πρόσθετης φιλίας μέσω των ιστορικών γεγονότων και όχι σε αύξηση της εχθρότητας.

Η Επιτροπή μας είναι ειδική, αποτελείται από επαγγελματίες και σέβομαι αυτό που διαπραγματεύονται, την αγάπη  που δείχνουν για τη χώρα τους, την ταυτότητά μας, τη μακεδονική γλώσσα. Μαθαίνω από αυτούς και πιστεύω ότι κατά την ανάπτυξη των στρατηγικών θα βρούμε μια λύση, όπως βρήκαμε μια αποδεκτή λύση για τις τέσσερις ιστορικές ημερομηνίες», είπε ο Ζάεφ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι πιστεύει στην υποστήριξη της Βουλγαρίας στην ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.

«Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και η υπουργός Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχαρίεβα ήταν μεταξύ των κυριότερων υπερασπιστών μας που αγωνίστηκαν στα επιχειρήματα στο Συμβούλιο των Υπουργών και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την έναρξη των προενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

pan.bg

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το επιχειρημα του κ. Ζαεφ οτι την ”Μακεδονικη” γλωσσα την ανεγνωρισε το 1977 ο ΟΗΕ του ”εδωσαν στο πιατο ”οι κ.κ. Τσιπρας και Κοτζιας , επιχειρημα που μεχρι τοτε ΟΥΔΕΙΣ των ηγετων τους απο του ΓΚΛΗΓΚΟΡΩΦ , -που μαλιστα τους ειπε οτι ειναι Σλαβοβουλγαροι – δεν το προεβαλε σε καμια συζητηση που ειχαν με ολες τις μετα την ανεξαρτησια τους το 1991 Ελληνικες κυβερνησεις.
    Στους Βουλγαρους δεν πουλας αλλη γλωσσα κ .Ζαεφ οταν και εσυ και οι περισσοτεροι Σλαβοσκοπιανοι μιλουσαν και μιλουν την Βουλγαρικη αυτη διαλεκτο.
    Το παιχνιδι τελείωσε περυσι με τους κ.κ. Τσιπρα και Κοτζια.
    Σε καθε περιπτωση για τους αμφιβαλλοντες εντος και εκτος Ελλαδος η Ελλαδα ΔΕΝ αναγνωριζει την υπαρξη μακεδονικης γλωσσας , αρνειται την εγκυροτητα σπουδων ,η, εγγραφων σαυτην την γλωσσα και την θεωρει οτι ειναι αναλφαβητη διαλεκτος . ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΕΗΤ ΝΤΗΠΑΡΤΜΕΝΤ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1991. (μεταγενεστερη φυσικα του 1977).
    Αυτην την Εκθεση του Αμερικανικου υπουργειου Εξωτερικων νομιζει ο κ. ΖΑαεφ με το μικρο μυαλο του οτι δεν την εχουν αντιγραφο οι Βουλγαροι . Σιγουρα τηνεχουν και θα του ”την τριψουν στο προσωπο”,γιαυτο και επιμενουν και θα νικησουν προς μεγαλη λυπη των ”δικων μας ΤσιπροΚοτζαΣυριζοφυλακων” και των Ζαεφικων.
    Η πονηρη αλεπου ομως ο ΥΠΕΞ κ.Δημητρωφ -που υπεγραψε την Σ.τ.Π δεν ομιλει προφανως γιατι γνωριζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα