Ζόραν Ζάεφ: Αδιαπραγμάτευτα με τη Βουλγαρία η γλώσσα και η ταυτότητα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εάν η Βουλγαρία παραμείνει στα αιτήματά της, θα πρέπει να προετοιμάσουμε τον λαό της Βόρειας Μακεδονίας, ότι δεν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, σχολιάζοντας τις συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και την υπουργό Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχαρίεβα την Παρασκευή στη Σόφια.

«Οι συνομιλίες μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι και του Πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ ήταν καλές, αλλά οι συνομιλίες μεταξύ της υπουργού Εκατερίνας Ζαχαρίεβα και του υπουργού Οσμάνι δεν ήταν πολύ καλές. Αυτό που προτάθηκε δεν ανήκει ούτε στην καλή γειτνίαση, ούτε  στην αδελφικότητα, δεν είναι ούτε ευρωπαϊκό και αν παραμείνει, πρέπει να προετοιμάσουμε τον λαό της Βόρειας Μακεδονίας ότι η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη που περιμένουμε τον Δεκέμβριο ενδέχεται να μην ξεκινήσει», είπε ο Ζάεφ, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό «Plus Info».

Ο Ζάεφ πιστεύει ότι αυτή δεν είναι η θέση του πρωθυπουργού Μπορίσοφ, ούτε η θέση του βουλγαρικού λαού, χωρίς να αποκαλύψει  τι πρότεινε η Βουλγαρία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Mkd των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ κατά την επίσκεψή του στο Κουμάνοβο, τόνισε ότι «η Βόρεια Μακεδονία είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος με το δικό του στρατό, δικό του νόμισμα και όλα τα αξιώματα του κράτους, η θέση μας στον ΟΗΕ είναι ξεκάθαρη και με σαφήνεια επιβεβαιώνεται τόσο η μακεδονική γλώσσα όσο και τη μακεδονική ταυτότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός καλώντας την αντιπολίτευση να συνεργαστεί για το καλό του κράτους, όπως σημειώνεται.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νίκολα Ντιμίτροφ στο Πρίλεπ δήλωσε ότι «εάν η μακεδονική γλώσσα  αποτελεί εμπόδιο στην έναρξη των διαπραγματεύσεων, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αξίζει το επίθετο ‘ευρωπαϊκή’.

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι κ.κ. Ζάεφ κα Δημητρ-ώφ (βουλγαρική κατάληξη το -ωφ) ,ας ζητήσουν την βοήθεια των κ.κ.Τσίπρα και Κοτζιά να επηρεάσουν ,ή, και να πιέσουν τους κ.κ. Μπορίσ-ωφ και Ζαχαρίεβα να δεχθούν την εθνική απρέπεια που διέπραξαν αυτοί εις βάρος του Μακεδονικού Ελληνισμού να χαρίσουν στου Αλβανοσλάβους των Σκοπίων τις ανύπαρκτες ιστορικώς ”μακεδονική ”ταυτότητα και γλώσσα.
    Το βρήκαν μπροστά τους και τώρα με την Βουλγαρία τους εκδικείται κιόλας.
    Αλλά αυτοί θέλουν και το χειροκρότημα όλων των Ελλήνων ,ίσως γιατί δεν κατάλαβαν ως ανιστόρητοι τι έκαναν.
    Η Ιστορία όμως δεν εξετάζει προθέσεις. Γεγονότα καταγράφει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα