Ζαχάροβα: Εχθρική ενέργεια προς τη Ρωσία η παράδοση ελληνικών S-300 στην Ουκρανία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Μόσχα θεωρεί «εχθρική» ενέργεια προς τη Ρωσία την πρόθεση της Ελλάδας να προμηθεύσει το καθεστώς του Κιέβου με αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα

Η Μόσχα θεωρεί «εχθρική» ενέργεια προς τη Ρωσία την πρόθεση της Ελλάδας να προμηθεύσει το καθεστώς του Κιέβου με αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Θεωρούμε προκλητικά τα σχέδια για προμήθεια του καθεστώτος του Κιέβου με S-300 και άλλα ρωσικά/σοβιετικά συστήματα αεράμυνας που θα είναι εχθρικά προς τη Ρωσία», σημείωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Ανέφερε επίσης πως «οι ελληνικές αρχές πρόσφατα υπογράμμισαν την ετοιμότητά τους να προμηθεύσουν την Ουκρανία με συστήματα αεράμυνας S-300 PMU1, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβουν επιπλέον αριθμό αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας Patriot για να τα αντικαταστήσουν».

«Υπάρχει πλήρης αδιαφορία από την ελληνική πλευρά για τους διεθνείς περιορισμούς στο εμπόριο όπλων», τόνισε και πρόσθεσε ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται στην Ουκρανία θα εντοπίζεται και θα καταστρέφεται από τον ρωσικό στρατό.

«Επικίνδυνες και κοντόφθαλμες οι πολιτικές της Ουάσιγκτον»

Η Μαρία Ζαχάροβα επιτέθηκε στις ΗΠΑ, λέγοντας πως «οι επικίνδυνες και κοντόφθαλμες πολιτικές της Ουάσιγκτον (στην Ουκρανία) φέρνουν τη Ρωσία και τις ΗΠΑ ένα βήμα πιο κοντά στη σύγκρουση».

«Ήταν επιθυμία των ΗΠΑ να διατηρήσουν την αμερικανική ηγεμονία με κάθε κόστος, αγνοώντας τη νέα γεωπολιτική πραγματικότητα – όπως και την αλαζονική απροθυμία να διεξαγάγουν σοβαρό διάλογο για τις εγγυήσεις ασφαλείας, η οποία οδήγησε σε ένα φυσικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ παρασύρονται όλο και περισσότερο προς μια νέα σύγκρουση λόγω της στρατιωτικής υποστήριξής τους στην Ουκρανία και της αυξανόμενης στρατιωτικής παρουσίας τους στον κόσμο.

Η Μόσχα προτρέπει την αμερικανική κυβέρνηση να μην κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση, είπε η Ζαχάροβα.

«Η Ρωσία ενδιαφέρεται να μειώσει τις εντάσεις και να συμφωνήσει στις αρχές της ειρηνικής συνύπαρξης με βάση την αμοιβαιότητα. Δεν αρνούμαστε να επικοινωνήσουμε με τις ΗΠΑ σε διάφορα επίπεδα, αλλά για μία ελάχιστη πρόοδο, χρειαζόμαστε ένα αντίθετο κίνημα που απαιτεί πολιτική βούληση, ανοιχτό μυαλό και προθυμία να συμφωνήσουμε», πρόσθεσε.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα