Ε.Αποστολάκης και Κ.Φλώρος: Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων MH-60R – Ο ναύαρχος από «ένοχο» έκανε… «όμηρο» τον στρατηγό!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Όταν έρθουν οι γαλλικές φρεγάτες FDI και θα προσπαθήσουν να επιχειρήσουν με τα ελικόπτερα MH-60R τότε… θα κλάψουμε αλλά θα είναι αργά για δάκρυα!

Η ιδιότυπη σχέση, ανάμεσα στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ε.Αποστολάκη (μην ξεχνάμε ότι είχε χειριστεί, όπως το χειρίστηκε το θέμα της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο το 2018), αλλά και υπεύθυνο του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και το νυν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κ.Φλώρο, αναδεικνύεται από τις δηλώσεις του πρώτου για τις κρίσεις και το σκάνδαλο των υποκλοπών που αποκάλυψαν ότι αποκάλυψαν σε βάρος του δεύτερου

Ενώ λοιπόν όλος ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε μετωπικά κατά του Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου για τα όσα περιείχαν οι υποκλοπές και για αυτά που ακολούθησαν στις κρίσεις, ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου έγινε «σφαγή», ο Ε.Αποστολάκης, κάλυψε τον Κ.Φλώρο σε ΟΛΑ τα επίπεδα: Σε ότι αφορά τις παρακολουθήσεις, κατάπιε και «σφύριξε αδιάφορα» για τα όσα αποκαλύφθηκαν και δεν διαψεύσθηκαν για τα «μαύρα», την αγορά σπιτιού, τις απαξιωτικές εκφράσεις για τους πολιτικούς του προϊσταμένους κλπ., περιορίστηκε στο να τον εμφανίσει ως…θύμα!

Άρθρωσε μετά βίας το ότι «υπάρχει ένα συννεφάκι γύρω του και θα πρέπει να δώσει διευκρινήσεις και τώρα με νεότερες δηλώσει τον εμφανίζει ως… όμηρο της κυβέρνησης και θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί! Μα γιατί να είναι «όμηρος της κυβέρνησης» αφού είναι… αθώος;

Και από πού συνήγαγε το συμπέρασμα ότι «Οι κρίσεις είναι εξαιρετικές και κανείς δεν έχει παράπονο από αυτές»; Επειδή έκανε υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ τον αντιναύαρχο Φραγκίσκος Λελούδα και τον προορίζουν για Αρχηγό ΓΕΝ και ακόμα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ;

Τι συνδέει όμως το τέως υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε.Αποστολάκη με τον νυν Α’ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρο; Απ’ότι φαίνεται ένα πρόγραμμα: Το πρόγραμμα της απόκτησης των ανθυποβρυχιακών οργανικών ελικοπτέρων του ΠΝ MH-60R της Lockheed Martin (πρώην Sikorsky).

O E.Αποστολάκης το ξεκίνησε και ο Κ.Φλώρος -τον οποίο που ο Αποστολάκης έκανε Αρχηγό ΓΕΕΘΑ το 2019- το συνέχισε και το ολοκλήρωσε με την αγαστή βοήθεια και συνεργασία του γνωστού επιχειρηματία που «σαρώνει» στα ελικόπτερα! 

Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΝ αγοράστηκαν ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα για φρεγάτες, χωρίς να έχουν αγοραστεί οι φρεγάτες!

Το 1980 πρώτα αγοράστηκε η «Έλλη» και η «Λήμνος» οι πρώτες φρεγάτες της κλάσης “S” και μετά αγοράστηκαν τα οργανικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα ΑΒ-212 ASW.

Το 1991-1993 πρώτα αγοράστηκαν οι φρεγάτες MEKO-200HN και μετά αγοράστηκαν τα ανθυποβρυχικά ελικόπτερα S-70 της Sikorsky!

Γιατί αγοράζονται πρώτα οι φρεγάτες και μετά τα οργανικά τους ελικόπτερα;  Γιατί για να κατασκευαστεί ένα ανθυποβρυχιακό ή επιθετικό ελικόπτερο, απαιτεί το πολύ 36 μήνες (συνήθως παταδίδεται στους 24-28 μήνες), ενώ για να ναυπηγηθεί και να γίνει επιχειρησιακή μία νέα κλάση π.χ. φρεγατών θέλει 60-72 μήνες τουλάχιστον.

Και όχι μόνο αυτό: Στα ελικόπτερα θα πρέπει να εγκατασταθούν όλα εκεί τα συστήματα που θα τους επιτρέπουν να επιχειρούν από κοινού με τις φρεγάτες! Να είναι συμβατά δηλαδή. Τώρα πρώτα αγοράστηκαν τα ελικόπτερα και μετά οι φρεγάτες! 

Γιατί; Γιατί υπήρχε «ζεστό χρήμα», αλλά και η τεράστια επιχείρηση προώθησης των φρεγατών MMSC, δηλαδή των πλοίων κλάσης LCS!

Στο κόλπο και ο πρώην Αμερικανός πρέσβης Τ.Πάιατ (αν δεν υπήρχε το θέμα της Ουκρανίας θα είχαμε πολύ ενδιαφέροντα νέα από ΗΠΑ για Τ.Πάιατ).

Κι έτσι επιχείρησαν να δεσμεύσουν το ΠΝ για τις παντελώς ακατάλληλες αμερικανικές φρεγάτες LCS μέσω των αμερικανικών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων MH-60R.

Τι εννοούμε να το δεσμεύσουν; Βασικό στοιχείο στην επιχειρηματολογία της «ομάδας» που ξεκινούσε από Ε.Αποστολάκη και έφτανε μέχρι Κ.Φλώρο (με αρκετούς ενδιάμεσους κρίκους, οι οποίοι όλοι θα έρθουν φυσικά στο φως της δημοσιότητας γιατί όλοι είναι καταγεγραμμένοι) ήταν ότι «τα MH-60R μπορούσαν να επιχειρούν χωρίς κανένα πρόβλημα με τις LCS»!

Δηλαδή με τις FDI που αγοράστηκαν τελικά λόγω της «στραβής» που έγινε με το AUKUS και για να κατευναστούν εν μέρει από τις ΗΠΑ οι γαλλικές αντιδράσεις, δεν μπορούν να επιχειρούν απροβλημάτιστα;

Δεν θα πούμε πολλά τώρα, απλά θα θυμίσουμε ότι κανένα γαλλικό οπλικό σύστημα με συνεργάζεται στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με αμερικανικό! Ούτε στο ΠΝ, ούτε στην ΠΑ. 

Στο αιγυπτιακό Ναυτικό π.χ. από τις γαλλικές FREMM επιχειρούν ελικόπτερα… ΝΗ-90, στην ανθυποβρυχιακή έκδοση αυτών που έχει η Αεροπορία Στρατού. Γιατί οι Αιγύπτιοι δεν πήραν MH-60R;

Το ότι θα έχουμε φρεγάτες που δεν θα συνεργάζονται όπως πρέπει να συνεργαστούν με τα ανθυποβρυχιακά τους ελικόπτερα θα είναι ένα «νέο έργο» που δυστυχώς θα το δούμε.

Η ουσία εν προκειμένω, είναι πολιτική: Ο Ε.Αποστολάκης παρέχει στήριξη σε αυτόν που έκανε Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, και συνέχισε το αμαρτωλό πρόγραμμα των MH-60R, τον Κ,Φλώρο, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει και «όμηρο» σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη γραμμή του κόμματός του.

Άρα -για να δούμε και το μέλλον- μάλλον θα ήθελε να τον απελευθερώσει από την «ομηρεία» αν ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόταν στην εξουσία και θα τον κρατούσε Α/ΓΕΕΘΑ;

Η διαπλοκή της διαπλοκής!

Θα λέγαμε ότι από πίσω είναι η μεζονέτα στου Παπάγου, αλλά τελικά, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα πράγματα από πίσω…

Η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε και στον τρόπο που προσπάθησαν φιλοΣΥΡΙΖΑίικοι λογαριασμοί στο twitter θριαμβολογούν για την δήθεν «επίθεση Αποστολάκη» στην κυβέρνηση με τις αστειότητες περί «ομηρείας Φλώρου».

Kυριολεκτικά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν «που τους πάνε τα τέσσερα» στην άμυνα και τους γλεντάει ο ναύαρχος…

 

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Attica, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι η στρατιωτική ηγεσία της χώρας διαχειρίζεται «θέματα υψίστης ασφαλείας και έχουν στα χέρια τους το σοβαρότερο κομμάτι της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας».

Επίσης, τόνισε ότι «εάν δεν τους εμπιστευόμαστε (…) δεν χρειάζεται ούτε να τους παρακολουθούμε ούτε τίποτα… ζητάμε την παραίτησή τους».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/eyaggelos-apostolakis-an-imoun-o-k-floros-tha-eixa-paraitithei-vinteo/
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα