Εφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Τάσος Νεράντζης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Απεβίωσε το πρωί της Κυριακής ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Τάσος Νεράντζης που το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας.

Γεννημένος στη Νίκαια του Πειραιά το 1944 ο Τάσος Νεράντζης εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1974 σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία ενώ υπήρξε πρωταθλητής εφήβων Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση το 1958, με τον ΧΑΝ Νίκαιας.

Ηταν ιδρυτικό μέλος της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής στην περιφέρεια Β΄ Πειραιώς με το ίδιο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 1974. Επανεκλέχτηκε το Νοέμβριο του 1989, και το 1993. Απο τότε επανεκλεγόταν συνεχώς έως και τις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Είχε διατελέσει γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος της Βουλής καθώς και μέλος στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την εξεταστική επιτροπή για την Siemens.

Μέχρι το 2014 ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή διετέλεσε υφυπουργός μεταφορών και επικοινωνίας (10 Μαρτίου 2004 – 15 Φεβρουαρίου 2006) καθώς και υφυπουργός ανάπτυξης (15 Φεβρουαρίου 2006 – 19 Σεπτεμβρίου 2007).

Συλλυπητήρια από Σαμαρά

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αναστασίου Νεράντζη εκφράζει μέσω γραπτής του δήλωσης ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Αναλυτικά η δήλωση το Αντώνη Σαμαρά αναφέρει τα εξής:

«Έφυγε από την ζωή ένας φίλος, ένας συναγωνιστής, ένας ωραίος άνθρωπος. Ο Τάσος θα λείψει στην Παράταξη και στον Πειραιά, που τόσο αγάπησε. Και πάνω από όλα, στην οικογένεια και τους οικείους του, στους οποίους εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Εφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Τάσος Νεράντζης

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα