Ερντογάν: Υλοποιούμε τη συμφωνία με Ρωσία και Ιράν – Εισβάλαμε στη Συρία για να μη γίνει ο Κουρδικός Διάδρομος  

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία υλοποιεί τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Ρωσία και το Ιράν, για τη μείωση της βίας στην επαρχία Ιντλίμπ, βορείως της Συρίας, με τη σύμπραξη των μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
“Τώρα υλοποιούμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην Αστάνα για το Ιντλίμπ,” τόνισε ο Ερντογάν αναφερόμενος σε μια συμφωνία που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.
Ο ίδιος, είπε ότι αν η Τουρκία δεν αναλάμβανε δράση “βόμβες θα έπεφταν στις πόλεις μας. Οι προσπάθειες μας στο Ιντλίμπ συνεχίζονται, σε συνεργασία με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα την στιγμή αυτή,” δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματος AKP, στη Νικόπολη, δυτικά της Τουρκίας.
Επίσης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία ήταν υποχρεωμένη να εισβάλει στη Συρία, για να αποτρέψει τη δημιουργία του Κουρδικού Διαδρόμου, που θα έβγαζε τους Κούρδους στη Μεσόγειο.
Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι απέφυγε να αναφερθεί σε συμφωνία και της Συρίας, η οποία από την πλευρά της τηρεί σιγή ιχθύος, προφανώς υπό το βάρος της “συμμαχίας” με τη Ρωσία!
Πηγή: ΚΥΠΕ/infognomon.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα