Ερντογάν: Ο στρατός μας δεν φεύγει από Κύπρο -Η Ελλάδα το βάζει ξανά στα πόδια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
er708_1ΤI EIΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις με αποδέκτη την Ελλάδα, αυτή τη φορά για το θέμα του Κυπριακού, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αποφεύγει την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό και προειδοποίησε τη χώρα μας ότι δεν θα πρέπει να περιμένει μια λύση στο ζήτημα αυτό χωρίς την εγγύηση της Τουρκίας.

«Η Τουρκία θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, αποκλείοντας παράλληλα την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε και οι δύο πλευρές να αποσύρουν τα στρατεύματά τους.

«Παρά την ειλικρίνεια των Τουρκοκυπρίων, η Ελλάδα πάλι το βάζει στα πόδια από μία λύση για την Κύπρο. Δεν τίθεται θέμα να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο», τόνισε.

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας, λέγοντας ότι «οι όροι που προβλέπονται δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, ο Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων:

– Τα Κόκκινα (Ερένκιοι) μαζί με τη Μόρφου να ενωθούν και να παραμείνουν στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

– Τα Βαρώσια (κλειστά και ανοιχτά) πάλι να παραμείνουν στους Τουρκοκυπρίους

«Το σχέδιο Ανάν πλέον δεν έχει ισχύ. Στο θέμα της διοίκησης, μία περίοδος στους Τουρκοκύπριους , δύο στους Ελληνοκύπριους. Αν θέλουμε ειρήνη δίκαιη και περιεκτική, αυτά πρέπει να γίνουν, είπαμε», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

O Eρντογάν προέβη στην εν λόγω δήλωση απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Πηγή: Ερντογάν: Ο στρατός μας δεν φεύγει από Κύπρο -Η Ελλάδα το βάζει ξανά στα πόδια | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/312847/erntogan-o-stratos-mas-den-feygei-apo-kypro-i-ellada-vazei-xana-sta-podia#ixzz4VdyAbhyu

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί ποιος αφελής περιμένει να αποσύρουν το στρατό κατοχής οι Τούρκοι;

    Αφού με την πρώτη ευκαιρία, θα μπουκάρει για να τσιμπήσει όλο το νησί.

    • Σιγουρα δεν περιλαμβανετε στους αφελεις και τον ”αρχηγο” της Ελληνικης διπλωματιας κ. Κοτζια, που τ’ωχε ”δεσει κομπο” οτι θα καταφερνε να εξασφαλισει σε Συμφωνια για τις εγγυησεις την αμεση απομακρυνση των Τουρκικων δυναμεων απο την Κυπρο -μετα απο 42 και πλεον χρονια της εκει παραμονης τους- με το ”δυνατο” επιχειρημα οτι στα κεκτημενα της ευλογημενης Ευρωπαικης Ενωσεως ΜΑΣ δεν περιλμβανονται στρατιωτικες εγγυησεις αλλων κρατων σε κρατη μελη της,- που μαλλον θα καταγραφει και ως λαικισμος- για το ακανθωδες και πολυπλοκο προβλημα του Κυπριακου . Εκεινη την ρεαλ πολιτικ θα την αποκτησουμε και θα την ακολουθησουμε ποτε, σιωπωντες, μεχρι την εξασφαλιση των οποιων συμφωνιων, οταν μαλιστα αυτες θα τεθουν σε λαικα δημοψηφισματα;;;. Παντου -και στις προσωπικες σχεσεις -ισχυει οτι ΚΑΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΟΥ ΚΛΠ.ΚΛΠ.Αμφιβαλλει κανεις;;;

        • Αφου τοσο το απλοποιειτε , για περισσοτερη απλοποιηση εσεις παιζετε στο καφενειο με ανοιχτα χαρτια και αν τα κρυβετε ανηκετε σε συμμορια, που σας παρακαλω να μη την επαναλαβετε και ως λεξη ακομη για κανενα… Και εγω περιμενα να απαντησετε στον κυριο ”Κατι σαν Ελλην” .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα