Ερντογάν: «Η Τουρκία έσωσε την ΕΕ από τη μεταναστευτική κρίση»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Χωρίς τη δράση της Τουρκίας, η Ευρώπη και η Συρία θα βίωναν σήμερα μια εντελώς διαφορετική κατάσταση και η μεταναστευτική κρίση θα ήταν πολύ βαθύτερη, θα υπήρχε περισσότερη τρομοκρατία και αστάθεια».

Αυτό δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους πρέσβεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στην Τουρκία, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

«Παρά τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, η Τουρκία απέτυχε να λάβει επαρκή υποστήριξη από την ΕΕ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος ζητώντας την επικαιροποίηση της συμφωνίας του 2016 για την οποία οι Βρυξέλλες διαθέτουν κονδύλια στην Άγκυρα για τη στήριξη της διαχείρισης των προσφύγων στο τουρκικό έδαφος (που ανέρχονται σε τουλάχιστον 3,7 εκατομμύρια Σύροι) και με αντάλλαγμα το κλείσιμο των συνόρων για τους μετανάστες από την Τουρκία που προσπαθούν να φτάσουν παράνομα στην ΕΕ.
«Περιμένουμε από την Ευρώπη να μοιραστεί το βάρος αυτής της κατάστασης μαζί μας εξίσου», είπε ο Ερντογάν, επικαλούμενος την έλλειψη υποστήριξης από τις Βρυξέλλες στα σχέδια επιστροφής των Σύριων προσφύγων στην Τουρκία στην πατρίδα τους.

Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε επίσης «μια ισχυρότερη φωνή από την ΕΕ» ενάντια στις υποτιθέμενες απωθήσεις μεταναστών από την Αθήνα, που προσπαθούν να φτάσουν στα ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές, καθώς συχνά καταγγέλλονται από τις αρχές της Άγκυρας.

ansa.it

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα