Ερντογάν: Δηλώνει αισιόδοξος για τα F16 και προειδοποιεί για νέα εμπόδια στον δρόμο Φινλανδίας – Σουηδίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αισιόδοξος για το θέμα των F-16 παρουσιάστηκε ο Τούρκος πρόεδρος σήμερα από τη Μαδρίτη. Ο ίδιος παράλληλα προειδοποίησε τη Φινλανδία και τη Σουηδία πως εάν δεν ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν, τότε η Τουρκία θα μπλοκάρει εκ νέου την επικύρωση του πρωτοκόλλου της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της πώλησης F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε σήμερα από τη Μαδρίτη, με φόντο τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που ολοκληρώνεται, πως Τούρκοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να έχουν συνομιλίες για το συγκεκριμένο ζήτημα στις ΗΠΑ το προσεχές διάστημα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν, τον διαβεβαίωσε κατά τη διμερή συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στη Μαδρίτη πως θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου αυτή η συμφωνία για την πώληση των F-16 στην Τουρκία να περάσει από το Κογκρέσο.

Αναφερόμενος στο τριμερές μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για την ένταξη αυτών των δύο ευρωπαϊκών χωρών στο ΝΑΤΟ, ο κ. Ερντογάν παρουσιάστηκε ικανοποιημένος. Ο ίδιος δήλωσε πως οι ανησυχίες και οι ευαισθησίες της Τουρκίας ελήφθησαν τελικώς υπόψη από τις άλλες χώρες, που θα πρέπει το επόμενο διάστημα να αποδείξουν ότι προτίθενται να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους.

Ο Τούρκος ηγέτης προειδοποίησε μάλιστα πως εάν Σουηδία και Φινλανδία δεν ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι της Τουρκίας στο πλαίσιο του τριμερούς μνημονίου που υπεγράφη την περασμένη Τρίτη, τότε το πρωτόκολλο της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να σταλεί στο τουρκικό κοινοβούλιο προς έγκριση/επικύρωση.

Με πληροφορίες από Reuters 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα