Ερντογάν: «Δεν πρόκειται να φύγουμε από την Λιβύη» – Κατάφορτα αεροσκάφη πετούν για Τρίπολη με ισλαμιστές μισθοφόρους

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αυτό γιατί είναι σίγουρο πως Γερμανία, Τουρκία και Ρωσία θα πιέσουν τον Χαλίφα Χαφτάρ να αποδεχτεί τους όρους «ειρήνευσης» που απέρριψε στη Μόσχα 

Δηλαδή να αποσυρθεί στην περιοχή προ της 4ης Απριλίου του 2019, όπου ξεκίνησε την επίθεσή του κατά της Τρίπολης και φυσικά να αποδεχθεί την διεθνή υπόσταση της κυβέρνησης εκεί, με αντάλλαγμα κάποια εκπροσώπηση στην διακυβέρνηση.

Οι όροι αυτοί φυσικά δεν πρόκειται να γίνουν δεχτοί από τον Χαφτάρ και για αυτό το λόγο ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε πριν από λίγο πως η χώρα του δεν πρόκειται να φύγει από την Λιβύη, εάν δεν διασφαλιστούν οι όροι της υποτιθέμενης βιώσιμης λύσης στην Λιβύη, στην πραγματικότητα όμως του συμφώνου, μέσω του οποίου υφαρπάζει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς να αποχωρίζεται τις εθνικιστικές κορώνες, τόνισε ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο πολιτικής και στρατιωτικής ισχύος σε θέματα που αφορούν σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη.

Είπε πιο συγκεκριμένα:

 «Η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά της στη Ανατολική Μεσόγειο, όπως και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Σάρατζ».

Από την άλλη πλευρά η Αίγυπτος δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί τουρκική στρατιωτική παρουσία στην Λιβύη και προειδοποίησε για αυτό σχετικά σήμερα.

Την ιδια ώρα γεμάτα ταξιδεύουν τα αεροσκάφη που μεταφέρουν ισλαμιστές μισθοφόρους για τη Λιβύη, όπως φαίνεται στο βίντεο από μια ακόμη πτήση τσάρτερ.

Όπως έχουμε αναφέρει οι πτήσεις είναι συνεχείς και συνολικά έχουν μεταφερθεί πάνω από 2.000 μισθοφόροι από την Τουρκία και οι οποίοι δρούσαν στην Συρία για το μέτωπο της Τρίπολης.

Άξιο λόγου είναι ότι πολλοί εκ των μισθοφόρων στο βίντεο, καλύπτουν τα πρόσωπά τους όταν βλεπουν την κάμερα.,

Elizabeth Tsurkov

@Elizrael

Video showing Syrian fighters, speaking in several regional dialects, apparently from the Turkish-backed “National Army,” en route to fighting in Libya against Haftar’s forces.

Ενσωματωμένο βίντεο

216 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Από την πλευρά του ο “Εθνικός Στρατός της Λιβύης”” δεν σταματά την εκπαίδευση των δυνάμεών του. Στο βίντεο φαίνεται η εκπαίδευση υποβρύχιων καταστροφέων του Ναυτικού.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Mohamed Mansour 🇪🇬
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/839120_horis-diakopi-i-aerogefyra-tis-agkyras-gemata-ta-aeroskafi
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα