Ερντογάν: ”Δεν θα επιτρέψουμε την προσάρτηση της Κριμαίας”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ukrainian President Volodymyr Zelensky and his Turkish counterpart Recep Tayyip Erdogan exchange documents during a signing ceremony following their meeting in Kiev on February 3, 2020. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP) (Photo by SERGEI SUPINSKY/AFP via Getty Images)
Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι ανέφερε στον επισκέπτη του, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ότι η Άγκυρα δεν θα αναγνωρίσει την «προσάρτηση της Κριμαίας».

“Υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας. Δεν θα αναγνωρίσουμε την προσάρτηση της Κριμαίας. Είπαμε ότι υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία της Ουκρανίας για το έδαφος της Κριμαίας με στόχο την ενοποίηση της διεθνούς κοινότητας γύρω από την Κριμαία. Ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα για όλους Λαούς της Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένων των Τάταρων της Κριμαίας”, είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνομιλίες με τον Ζελένσκι που μεταδόθηκαν από την TRT TV.

Η Δημοκρατία της Κριμαίας και η Σεβαστούπολη, μια πόλη με ειδικό καθεστώς στη χερσόνησο της Κριμαίας, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Ρώσοι, αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα των αρχών που τέθηκαν στην εξουσία εν μέσω ταραχών κατά τη διάρκεια πραξικοπήματος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014.

Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη υιοθέτησαν δηλώσεις ανεξαρτησίας στις 11 Μαρτίου 2014. Διεξήγαγαν δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου 2014, στο οποίο το 96,77% των πολιτών και το 95,6% των ψηφοφόρων της Σεβαστούπολης επέλεξαν να αποχωρήσουν από την Ουκρανία και να ενταχθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τις συνθήκες επανένωσης στις 18 Μαρτίου 2014. Τα έγγραφα επικυρώθηκαν από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας ή το κοινοβούλιο των δύο κομματιών, στις 21 Μαρτίου. Η Ουκρανία εξακολουθεί να αρνείται να αναγνωρίσει την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας.

infognomonpolitics.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η στάση τού Ερντογάν ευνοεί την Ελλάδα, αν και δημιουργεί κάποια ερωτηματικά. Είναι δυνατόν ν’ αγγίζει ένα τόσο λεπτό θέμα τού “συμμάχου” του, χωρίς να φοβάται ότι θα τον χάσει από σύμμαχο; Τι συμπαιγνία, άραγε, υπάρχει πίσω απ’ όλα αυτά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα