Ερντογάν: Δεν βλέπουμε θετικά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν/ Φωτογραφία: AP/Markus Schreiber
13/05/2022  14:23
Η Τουρκία δεν βλέπει θετικά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε πριν από λίγο ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Παρακολουθούμε στενά το αίτημα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Δεν έχουμε θετικές σκέψεις», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής. Σύμφωνα με το Reuters, o Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να δει θετικά τα σχέδια της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι οι δύο χώρες «φιλοξενούν πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις».

Δείτε τις δηλώσεις Ερντογάν σε βίντεο:

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλη Κωστίδη, ο Ερντογάν ενέπλεξε και την Ελλάδα στην κουβέντα, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν βλέπει θετικά την ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς «στο παρελθόν το ΝΑΤΟ είχε κάνει το ίδιο λάθος με την Ελλάδα», εννοώντας την επανένταξη της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας, όταν είχε αποχωρήσει. «Η Ελλάδα έχει τηρήσει στάση εναντίον της Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ. Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος», συμπλήρωσε o Toύρκος πρόεδρος.

Να σημειωθεί ότι η Φινλανδία χθες επισήμως ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αιτηθεί ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει τις επόμενες ημέρες και η Σουηδία. Και οι δύο σκανδιναβικές χώρες κάνουν τη στροφή αυτή μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την επιθετικότητα της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι προκειμένου να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ οι δύο χώρες πρέπει να υπάρχει ομοφωνία. Με τις δηλώσεις του ο Ερντογάν φαίνεται ότι κλείνει το μάτι στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος από χθες απειλεί όλη τη Δύση, μετά και την ανακοίνωση της πρόθεσης της Φινλανδίας να κάνει επίσημα αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα