Ερντογάν απειλεί Τραμπ: Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ – Θέλουν να διαμελίσουν την Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ

Απειλές κατά του Ντόναλντ Τραμπ και της απόφασής του να ενισχύσει στρατιωτικά κουρδικές δυνάμεις, εξαπέλυσε ο Ερντογάν.

Ο μήνας του μέλιτος των δύο ηγετών που πρόσφατα συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο, φαίνεται πως έφτασε στο τέλος του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος από το βήμα της καθιερωμένης συνάντησής του με τους Κοινοτάρχες της Τουρκίας στην Αγκυρα, αναφέρθηκε με τα σκληρότερα λόγια για τον εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας (YPG), από την ηγεσία Τραμπ.

Σύμφωνα με το Washington Hatti, τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο με βάση τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έχουν στόχο να διαμελίσουν την Τουρκία. Και προειδοποίησε: «Να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι για να προστατεύσουμε τη χώρα μας, θα πάμε μέχρι εκεί που πρέπει. Γι’ αυτό και είχα πει ότι ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά. Πότε και πού; Μάλλον αυτό δεν θα το ανακοινώσουμε» είπε με νόημα.

«Ποιος είναι ο σκοπός του να δίνουν άσυλο και βαρύ οπλισμό σε τρομοκρατικές ομάδες, που μπορούν να διαμορφώσουν έναν τεράστιο στρατό; Κανείς δεν πρέπει να εξαπατά κανέναν. Οταν κοιτάμε στο παρελθόν, αντιλαμβανόμαστε γιατί η μάχη μας απέναντι στην τρομοκρατία δεν καταλήγει εκεί που θέλουμε. Οταν ο ληστής είναι ακόμα μέσα στο σπίτι, η πόρτα δεν μπορεί να κλειδωθεί» λέει χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Απείλησε δε λέγοντας ότι «Από δω και στο εξής αν δούμε μικρές επιθέσεις να έρχονται από τη Συρία σε δικό μας έδαφος, δε θα κοιτάξουμε αριστερά ή δεξιά( δε θα ζητήσουμε άδεια από κανέναν. Αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Γνωρίζουμε καλά τι κάνουν πίσω από την πλάτη μας, εκείνοι που χαμογελούν μπροστά μας».

Και «Οι δικοί μας πολίτες είναι στις δικές τους φυλακές, πρέπει να μας τους δώσουν, λένε. Αν είναι έτσι τότε και εσείς πρέπει να μας δώσετε τον επικεφαλής των τρομοκρατών που δεν είναι στη φυλακή (τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στην Πενσυλβάνια). Προσπαθεί να διαχειριστεί 180 κράτη από εκεί. Στέλνουμε 80 κιβώτια με έγγραφα για την έκδοσή του αλλά παρά αυτό (τίποτα δεν έχει γίνει. Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Από δω και στο εξής όλα θα είναι ανταποδοτικά».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού τα τελευταία δύο χρόνια, σκότωσαν 10.000 τρομοκράτες, ενώ η Τουρκία την ίδια περίοδο είχε 945 νεκρούς.

Στις ίδιες επιχειρήσεις, κατασχέθηκαν 8.300 όπλα, ένα 1.270.000 σφαίρες, 360 τόνοι εκρηκτικής ύλης, 18.000 χειροβομβίδες και χειροποίητα εκρηκτικά.

«Αμερική μπορεί να είσαι μία πολύ μεγάλη χώρα στον κόσμο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά όταν αφορά σε δικαιώματα και δικαιοσύνη, λυπάμαι…» είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος  ενώ κλείνοντας την ομιλία του συνέχισε με έντονο ύφος, προειδοποιώντας τους πάντες «Να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι για να προστατεύσουμε τη χώρα μας, θα πάμε μέχρι εκεί που πρέπει. Γι’ αυτό και είχα πει ότι ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά. Πότε και πού; Μάλλον αυτό δεν θα το ανακοινώσουμε». 

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα