Εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας αδειάζουν Άδωνι Γεωργιάδη και ιδιοκτησία! Απλήρωτα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας που εκπροσωπούνται από την Πανελλήνια Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων αποκαλύπτουν ότι όχι μόνο δεν πάνε όλα τέλεια στην επιχείρηση, αλλά η Επιθεώρηση Εργασίας διενήργησε έλεγχο στα Ναυπηγεία  και διαπίστωσε ότι δεν έχουν καταβληθεί τα Δώρα Χριστουγέννων 2022 και τα Δώρα Πάσχα 2023!!!

Ο υπουργός Ανάπτυξης σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι είχαν πληρωθεί τα δώρα!!!

Το βίντεο:

 

Η ανακοίνωση κόλαφος των εργαζομένων:

«Οι ισχυροί να θεωρούν αυτονόητο να αδικούν τους πιο αδύνατους, όπως τα ψάρια στη θάλασσα όπου το μεγάλο τρώει το μικρό»

Με περίσσιο θράσος βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες φιλοεργοδοτικούς συνδικαλιστές της παράταξης ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Ελευσίνας και της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, να υπερασπίζονται μετά βδελυγμίας το «δικαίωμα του εργοδότη» να αφήνει απλήρωτο το προσωπικό των Ναυπηγείων Ελευσίνας, καταστρατηγώντας την εργατική νομοθεσία και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων της επιχείρησης. Μάλιστα, έφτασαν σε σημείο να απαντούν οι ίδιοι, ως μη όφειλαν, για λογαριασμό του εργοδότη, σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ που απλά δημοσιοποιεί το γεγονός ότι επεβλήθησαν πρόστιμα και μηνύσεις από το ΣΕΠΕ σε βάρος του εργοδότη των Ναυπηγείων Ελευσίνας για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων 2022 και του Δώρου Πάσχα 2023.

Εμείς δεν θα απαντήσουμε στους παραλληλισμούς μιας ομάδας ανοήτων συνδικαλιστών που έχουν υποταχθεί πλήρως στα εργοδοτικά συμφέροντα. Απαντάμε ευθέως στους πραγματικούς συντάκτες και εμπνευστές των παραληρηματικών ανακοινώσεων, δηλαδή στην εργοδοσία και τον αποπεμφθέντα «συνδικαλιστή» και πρώην υπάλληλο της ΓΣΕΕ που τώρα βρίσκεται υπό τις εντολές του κ. Ξενοκώστα και της ΟΝΕΧ ως έμμισθος σύμβουλος.

Η αλήθεια είναι ότι ο φερόμενος ως επενδυτής κ. Ξενοκώστας, σε αγαστή συνεργασία με το λαλίστατο Υπουργό Αναπτύξεως κ. Άδωνη Γεωργιάδη και την «παρέα» που άγεται και φέρεται ως ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο που χάραξε στο Νεώριο της Σύρου ο ΣΥΡΙΖΑ και ο γνωστός Ανδρέας Νεφελούδης (και φίλος του Ξενοκώστα), επιδιώκοντας να εργολαβοποιήσουν πλήρως τη βαριά βιομηχανία της χώρας, δημιουργώντας «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ)» με περίφραχτα βιομηχανικά κτίρια φοροδιαφευγουσών πολυεθνικών εταιρειών, με έδρα φορολογικούς παραδείσους, με εργάτες να δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες εργολαβοποίησης, με εξαθλιωτικά μεροκάματα, απλήρωτοι πολλές φορές και δίχως να γνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός εργοδότης τους. Εφαρμόζουν και εξελίσσουν το «μοντέλο Λαυρεντιάδη» των Λιπασμάτων Καβάλας, μιας βιομηχανίας που αφού απέλυσε παράνομα και καταχρηστικά εκατοντάδες εξειδικευμένους εργαζόμενους, εν συνεχεία τη μετέτρεψε σε «παράδεισο» των εργολάβων και των φθηνών εργατικών χεριών και σε «εκκολαπτήριο» δεκάδων offshores εταιρειών.

Πρωτεργάτης αυτής της «συμπαιγνίας» είναι στέλεχος της ΔΑΚΕ, αποπεμφθέντας συνδικαλιστής και πρώην υπάλληλος της ΓΣΕΕ, ο οποίος πλέον έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης στην εταιρεία ΟΝΕΧ, σχέση που είχε αποκρύψει από τη ΓΣΕΕ που τον άμειβε ταυτόχρονα και ως υπάλληλό της. Όταν αποκαλύφθηκε η παράλληλη σχέση του, αποπέμφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από σύνεδρος του 38ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Όταν δε με θράσος αποτόλμησε να ζητήσει προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο Αθηνών προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο, η απόφαση της δικαιοσύνης ήταν απορριπτική.

Πάμε όμως τώρα στην ουσία ξεκινώντας από την τελευταία εξέλιξη. Μετά από καταγγελία εργαζομένων, η Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας διενήργησε έλεγχο στα Ναυπηγεία (πλειοψηφία στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας έχει εταιρεία συμφερόντων Ξενοκώστα από το 2020) και διαπίστωσε ότι δεν έχουν καταβληθεί τα Δώρα Χριστουγέννων 2022 και τα Δώρα Πάσχα 2023. Όπως ήταν αναμενόμενο κάλεσαν σε έγγραφες εξηγήσεις την εργοδότρια εταιρεία (συμφερόντων Ξενοκώστα). Οι εξηγήσεις που δόθηκαν προφανώς ΔΕΝ έπεισαν τους επιθεωρητές εργασίας και επεβλήθη πρόστιμο και μήνυση. Η υπόθεση μάλιστα παραπέμφθηκε στον αρμόδιο  Εισαγγελέα Πρωτοδικών για την άσκηση ποινικής δίωξης. Οι Επιθεωρητές Εργασίας στην πραγματικότητα εφάρμοσαν το νόμο αφού το Δώρο Χριστουγέννων και το Δώρο Πάσχα, χορηγούνται εκ του νόμου στο προσωπικό όλων των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα και ουδεμία παραίτηση εργαζομένου δεν χωρεί σε νόμιμο δικαίωμα, ακόμα κι αν ο εργαζόμενος «συναίνεσε» εκβιαζόμενος σε μια τέτοια παραίτηση. Και το επισημαίνουμε αυτό διότι η άθλια προπαγάνδα της «συμπαιγνίας» ΔΑΚΕ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ισχυρίζεται ότι τάχα η «Συνέλευση» των εργαζομένων συμφώνησε δήθεν να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τον συγκεκριμένο εργοδότη. Αν είναι δυνατόν, αποφάσεις που λαμβάνονται υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» της εργοδοσίας, να υπερισχύουν των νόμων. Και αυτό να το ισχυρίζεται κοτζάμ Υπουργός Αναπτύξεως της Κυβέρνησης σε προεκλογική περίοδο.

Επίσης, πρέπει να γίνει τοις πάσι γνωστό ότι δεν υπάρχει «παλιά και νέα εργοδοσία» στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Από τις 8.9.2020, η εταιρεία FEYTEA HOLDING LIMITED, με έδρα την Λευκωσία Κύπρου,  συμφερόντων Ξενοκώστα – ΟΝΕΧ απέκτησε δικαιώματα ψήφου ύψους 12.420.181, επί συνόλου 23.463.874 μετοχών, της εταιρείας ΝΕΩΡΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ήτοι ποσοστού 52,93% επί του συνόλου των μετοχών της. Συνεπώς, κατά την κοινή λογική, εργοδότης από το 2020 -με την έννοια του ιδιοκτησιακού και διοικητικού καθεστώτος- δεν είναι η «παλιά» εργοδοσία Ταβουλάρη όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται δημόσια η «συμπαιγνία», αλλά η εργοδοσία συμφερόντων Ξενοκώστα, η οποία είναι εις ολόκληρον υπόχρεη απέναντι στο νόμο και το προσωπικό. Τόσο για την εξόφληση των δεδουλευμένων, όσο και των νέων χρεών που δημιουργήθηκαν έκτοτε σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και Ελληνικό Δημόσιο. Εμείς ως εργαζόμενοι, από το 2020 και μετά, ως εργοδότη μας ξέρουμε τον κ. Ξενοκώστα ο οποίος και εγκαταστάθηκε στο Ναυπηγείο ως παρουσία και είχε καθημερινές παρεμβάσεις στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Και ενώ η επιχειρηματική δραστηριότητα ασκείται κανονικά εδώ και 3 χρόνια από τον κ. Ξενοκώστα, με ελλιμενισμό μόνο το τελευταίο 7μηνο δεκάδων εμπορικών σκαφών για επισκευή, είναι άγνωστο ποιος ή ποιοι εισπράττουν αυτά τα εκατομμύρια ευρώ εσόδων ή αν αυτά τιμολογούνται και φορολογούνται στη χώρα μας. Κι αν οι δουλειές πάνε τόσο καλά όσο ισχυρίζεται ο κ. Ξενοκώστας και ο κ. Γεωργιάδης, τότε γιατί δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι τα Δώρα τους από τα έσοδα αυτής της «εντυπωσιακής» εμπορικής δραστηριότητας που μας παρουσιάζουν; Αστεία πράγματα και γελοίοι ισχυρισμοί.

Ως εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας και ως ΠΑΣΚΕ ΜΕΤΑΛΛΟΥ, στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι είμαστε υπέρμαχοι της πραγματικής ανάπτυξης της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της χώρας. Αντιτιθέμεθα στη μετατροπή των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε ΖΩΝΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗΣ όπου θα κυριαρχούν η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού. Δεν είμαστε «εχθροί των ναυπηγείων» όπως η άθλια προπαγάνδα θέλει, προκειμένου να τσαλακώσει κάθε φωνή που αντιτίθεται στα άθλια σχέδιά τους. Θέλουμε Ναυπηγεία ισχυρά και όχι ναυπηγεία ζώνες…της αρπαχτής και της ρεμούλας.

Στο παρελθόν αποδείξαμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με κανένα εργοδότη μπροστά στο συμφέρον των εργαζομένων. Ο πρώην ιδιοκτήτης και αποβιώσασας Νίκος Ταβουλάρης, όταν η παράταξή μας βρισκόταν στο τιμόνι του Σωματείου, είχε δεχθεί δεκάδες καταγγελίες και μηνύσεις για απλήρωτους μισθούς και δώρα προς τους εργαζόμενους. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα πρόστιμα και δεκάδες μήνες καταδικών σε βάρος του με δικές μας ενέργειες και προσφυγές.

Το να ψεύδεται πολιτικά ο Υπουργός Αναπτύξεως είναι σύνηθες φαινόμενο. Μόνο εκείνος έχει το «ταλέντο» να παρουσιάζει με πιστευτό τρόπο μεγάλα πολιτικά ψέματα, με την ίδια ταχύτητα που αναπνέει (…) και προκειμένου να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, να συκοφαντήσει οποιονδήποτε του χαλάει το ψεύτικο πολιτικό αφήγημά του. Για το λόγο αυτό δίνουμε στη δημοσιότητα βίντεο με τον Υπουργό Ανάπτυξης να δηλώνει πριν από λίγες ημέρες μέσα από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας -on camera- ότι «πληρώθηκαν τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα». Σήμερα, μετά και την επιβολή προστίμων και μηνύσεων από το ΣΕΠΕ, αλλάζει αφήγημα ο κ. Γεωργιάδης και με ανακοίνωσή του κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ μας λέει ότι τελικά τα «πληρωμένα» κατά τα λοιπά «Δώρα», έγιναν…«απλήρωτα»…διότι τάχα συμφώνησε η «Συνέλευση» των εργαζομένων. Πότε έλεγε αλήθεια ο κ. Γεωργιάδης; Όταν δήλωνε ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί ήδη ή σήμερα που ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι συναίνεσαν να μην πληρωθούν. Εμείς λέμε ότι και στις δύο περιπτώσεις η αλήθεια είναι το ζητούμενο.

Δηλώνουμε λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση ότι όσο έχουμε ακόμα φωνή θα αγωνιζόμαστε απέναντι στους ενταφιαστές της Ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας. Και μπορεί «οι ισχυροί να θεωρούν αυτονόητο να αδικούν τους πιο αδύνατους, όπως τα ψάρια στη θάλασσα όπου το μεγάλο τρώει το μικρό», αλλά όπως είχε πει και ο Ευριπίδης «ο μικρός νικάει το μεγάλο όταν έχει δίκιο». Και το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Αθήνα, 8.5.2022

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

https://www.militaire.gr/ergazomenoi-sta-naypigeia-eleysinas-adeiazoyn-adoni-georgiadi-kai-idioktisia-aplirota-dora-christoygennon-pascha/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα