Επιτέλους: Η σωτήρια θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα ξεκινάει και στην Ελλάδα!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

Σχεδόν 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της ΕΕ για συμφωνία με την GSK (GlaxoSmithKline) για την προμήθεια έως και 220.000 δόσεων της ερευνητικής θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων sotrovimab κατά του κορωνοϊού, έγινε γνωστό ότι και η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή τη Συμφωνία.

Σύμφωνα με την σύμβαση που υπεγράφη με την GSK, τα κράτη μέλη μπορούν να αγοράσουν το sotrovimab (VIR-7831) αφού λάβει είτε άδεια έκτακτης ανάγκης στο οικείο κράτος μέλος είτε (υπό όρους) άδεια κυκλοφορίας σε επίπεδο ΕΕ από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Σε ερώτηση που έγινε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σχετικά με τη συμφωνία αυτή και πως προβλέπεται να γίνει η διάθεση της θεραπείας, αυτός απάντησε: «Σχετικά με τα μονοκλωνικά αντισώματα οι συμφωνίες που έχει κάνει η ΕΕ διαφέρουν σε σχέση με τα εμβόλια. Δεν γίνεται κατανομή με βάση τον πληθυσμό».

Και εξήγησε γνωστοποιώντας και τη συμμετοχή της Ελλάδας: «Κάθε χώρα υποβάλλει τις ποσότητες που επιθυμεί. Η χώρα μας συμμετέχει στις Συμφωνίες αυτές».

https://europost.gr/epiteloys-sotiria-therapeia-monoklonika-antisomata-xekinaei-stin-ellada/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα