Επιστροφή της θανατικής ποινής προτείνει ο πρωθυπουργός της Πολωνίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πολωνός συντηρητικός εθνικιστής πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι πρότεινε χθες Τετάρτη να επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών για ιδιαζόντως ειδεχθή εγκλήματα, μετά τον θάνατο μικρού αγοριού εξαιτίας της κακομεταχείρισης που υπέστη.

Ο κ. Μοραβιέτσκι διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν «να πηγαίνει κάποιος στη φυλακή λιγότερο για τον βασανισμό παιδιού απ’ ό,τι για απάτη» και πρόσθεσε μέσω Facebook πως «προσωπικά τάσσομαι υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής για τους πιο βίαιους εγκληματίες».

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας είχε ήδη ταχθεί υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής νωρίτερα φέτος.

Επανήλθε στο θέμα μετά την αποκάλυψη εγκλήματος που συγκλονίζει τη χώρα.

Τη Δευτέρα, ο Καμίλ, 8 ετών, που ζούσε στην Τσεστόχοβα, υπέκυψε στα πολύ σοβαρά τραύματα που είχε υποστεί σε παιδιατρικό νοσοκομείο στην Κατοβίτσε. Το παιδί πήγε στο νοσοκομείο ο βιολογικός του πατέρας.

Γιατροί διαπίστωσαν πως το παιδί είχε υποστεί εγκαύματα στο κεφάλι, στον κορμό και στα άκρα και πολλαπλά κατάγματα. Ο βασικός ύποπτος, σύμφωνα με τις αρχές, είναι ο πατριός του παιδιού. Ο πατριός και η μητέρα έχουν συλληφθεί.

Δημοσιεύματα σε πολωνικά ΜΜΕ στέκονται στο γεγονός ότι τόσο το σχολείο, όσο και η υπηρεσία πρόνοιας, που βρίσκονταν σε επαφή με την οικογένεια, δεν συνειδητοποίησαν ότι το παιδί διέτρεχε κίνδυνο.

Η ποινή για το έγκλημα πρέπει να είναι «αυστηρή, αποτρεπτική και ανάλογη με το έγκλημα», υποστήριξε ο κ. Μοραβιέτσκι, κρίνοντας πως όποιος διαπράττει τόσο φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος παιδιού δεν μπορεί παρά να είναι «τέρας».

https://www.militaire.gr/epistrofi-tis-thanatikis-poinis-proteinei-o-prothypoyrgos-tis-polonias/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα