ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟ “ΒΕΛΟΣ” ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟ ε.α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΚΟΡΤΖΗ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10.30΄π.μ. ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ οργανώνει επίσκεψη στο Αντιτορπιλικό “Βέλος”, μουσείο, σήμερα, του Πολεμικού Ναυτικού.
Η ανταρσία του “Βέλους”, και το προετοιμαζόμενο “Κίνημα του Ναυτικού” υπήρξαν σταθμός στον αντιδικτατορικό αγώνα. Το “ΒΕΛΟΣ”, βρίσκεται στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής.

Θα γίνει ξενάγηση από τον κ.Κωνσταντίνο Γκορτζή, Αντιναύαρχο ε.α., ο οποίος συμμετείχε στο «Κίνημα του Ναυτικού» και βρισκόταν στο “Βέλος”, ως σημαιοφόρος, κατά την ανταρσία του.
Η συνάντηση στην είσοδο του πλοίου.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αποκορύφωμα τού πολιτικαντισμού και τής αναιδείας να γίνεται το “Βέλος” ένας δεύτερος “Αβέρωφ”. Από πού κι ως πού; Τι προσέφερε στην Πατρίδα, ώστε να τον τιμούμε; Αυτοί που αποσκίρτησαν μ’ ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο (την κυρία ευθύνη βεβαίως φέρει ο τότε κυβερνήτης Παπάς, διέπραξαν εσχάτη προδοσία, για την οποία έπρεπε να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. Αν δεν συμφωνούσαν με το τότε καθεστώς, ας έβρισκαν τρόπο να φύγουν από την χώρα, όμως δεν είχαν απολύτως κανένα δικαίωμα να κλέψουν -ναι, έκλεψαν- ένα πολεμικό πλοίο τής Πατρίδος των, το οποίο ανήκει στο κάτω-κάτω τής γραφής στον ελληνικό λαό. Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι έφυγαν σε μία εποχή, που η κατάσταση έβαινε μάλλον προς ομαλοποίηση. Δεν είναι το θέμα αυτό. Αλίμονο αν όποιοι δεν συμφωνούν με το καθεστώς τής χώρας των, αρπάζουν πολεμικά πλοία και αεροπλάνα για να την κοπανήσουν. Αλίμονο!

    Εκτός τού προαναφερθέντος “Αβέρωφ”, υπάρχουν κι άλλα πλοία, όπως το ένδοξο Αντιτορπιλικό “Βασίλισσα Όλγα”, που μπορεί να τιμήσει κανείς. Για το “Βέλος” και την επαίσχυντη στάση κυβερνήτη και πληρώματος, που συνεφώνησε, δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο να αποδώσω τιμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα