Επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία: Σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια η Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την εκτίμηση ότι η Τουρκία αποτελεί μια σημαντική απειλή για τη παγκόσμια ασφάλεια και ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να αντισταθούν στην επιθετικότητας της που εκδηλώνεται στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο προχώρησε ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Τσακ Σούμερ.

Ο Επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία διατύπωσε τη συγκεκριμένη άποψη γραπτώς στο πλαίσιο της επικοινωνίας που είχε με παράγοντες της ομογένειας, μετά την ανάληψη των πρωτοβουλιών για την ενημέρωση του Κογκρέσου σχετικά με τη πώληση των F-16 στη Τουρκία.

Όπως σημείωσε ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής τον τελικό λόγο στην αξιολόγηση αυτής της αμυντικής σύμβασης θα τον έχει το Κογκρέσο, το οποίο θα κρίνει το κατά πόσο μια τέτοια πώληση εξυπηρετεί το καλύτερο συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

Η Θέση του Γερουσιαστή Τσακ Σούμερ για την πώληση των F-16 στην Τουρκία

Η Τουρκία αποτελεί σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντισταθούμε στην επιθετικότητά της στη Μέση Ανατολή και στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου. Η αντίληψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εμπιστεύονται την Τουρκία ότι σέβεται τους παγκόσμιους κανόνες και τη διεθνή τάξη δεν είναι μόνο επικίνδυνη, αλλά θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά μας και των συμμάχων μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να προχωρήσουν σε διπλωματικές ενέργειες που θα διασφαλίσουν ότι η Τουρκία θα λογοδοτήσει για τυχόν αδικήματα που μπορεί να διαπράξει.

Τελικά, θα εναπόκειται στο Κογκρέσο να αξιολογήσει τις επιπτώσεις αυτής της προτεινόμενης πώλησης όπλων και κατά πόσο είναι προς το καλύτερο συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων μας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτά ας τα διαβάζουν οι εγχώριοι Τουρκόφοβοι που άρχισαν να μιλούν για αποστρατικοποίηση των νήσων και τα νομικά επιχειρήματα τυχόν προσφυγής.
    Ευτυχώς την γεωπολιτική και τις διεθνείς σχέσεις τις κάνουν οι πολιτικοί όπως ο Σούμερ και όχι οι νομικοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα