Επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο: Ξεπεράσατε τα όρια της θεωρίας του σοκ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Φωτογραφία: Πυρά από την αντιπολίτευση στη συνεδρίαση για το Πολυνομοσχέδιο/SOOC

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσαν στην κυβέρνηση οι εισηγητές της ΝΔ και της Δημοκρατική Συμπαράταξης κατά την έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Χρίστος Δήμας μίλησε για τον ορισμό της πρόχειρης και νεοφιλελεύθερης πολιτικής με αφορμή την ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο.

«Η ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο είναι ο ορισμός της πρόχειρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής σας. Έχετε ξεπεράσει τα όρια της θεωρίας του σοκ. Ότι ονομάζατε προδοσία και σκάνδαλα τα νομοθετείτε εσείς».

Για το θέμα των πλειστηριασμών ο κύριος Δήμας ανέφερε ότι δεν γίνεται τίποτα με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που προβλέπει το νομοσχέδιο και πρόσθεσε: «Με την καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από το σύνθημα σας «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» φτάνουμε στο σύνθημα

«Το σπίτι του ιδιοκτήτη με e-mail στον τραπεζίτη». Ο εισηγητής της ΝΔ ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του για να παραμείνουν στην εξουσία είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν τα πάντα, κυριολεκτικά τα πάντα. «Κάνατε τον όρο κωλοτούμπα να έχει διεθνή εμβέλεια».

Από την πλευρά της Δημοκρατική Συμπαράταξης ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξαπέλυσε πήρα τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κατά της νέας Δημοκρατίας όσον αφορά το θέμα της ρύθμισης για τις απεργίες.

«Η ΝΔ έχει το θράσος να σας κατηγορεί. Φέρνετε όλα αυτά που η ίδια δεν μπορούσε να ψηφίσει ως σήμερα. Θα ψηφίσετε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία τη διάταξη για την απεργία, μπορεί να είναι η αρχή ενός μεγάλου πολιτικού έρωτα για το μέλλον.

[Θα τα βρείτε οι δυο σας, το πόσο δεξιά θα τα βρείτε είναι δικό σας θέμα. Ποια είναι η αναγκαιότητα της ρύθμισης υπάρχουν επενδύσεις σήμερα και σταματάνε επειδή γίνονται απεργίες στον ιδιωτικό τομέα;».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι από σήμερα η κυβέρνηση ξεκίνα να υλοποιεί την πιο σκληρή, δεξιά και την κοινωνική πολιτική, ενώ επιτέθηκε και στον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ενθυμούμενος τη στάση που κράτησε ο νυν υπουργός όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση και εκείνος στο Σύνταγμα «κ.Τσακαλώτο πως νιώθετε που από την πλατεία Συντάγματος με Βαρουφάκη, Κατρούγκαλου και τους υπόλοιπους σήμερα είστε υπουργός οικονομικών και τα υπογράφεται όλα;

Το νομοσχέδιο έχει συντηρητική και δεξιά ατζέντα κάνει την βρώμικη δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν άλλα κόμματα».

ΚΚΕ: Υπονομευτική η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο δικαίωμα της απεργίας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της διάταξης που αφορά τις απεργίες εξαπέλυσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ ρίχνοντας ταυτόχρονα τα πείρα του και σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

«Είναι υπονομευτική η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο δικαίωμα της απεργίας, ξεκινάει το ξήλωμα του δικαιώματος αυτού. Αυτό το αίτημα ήταν διακαής πόθος των βιομηχάνων των τραπεζιτών και του ΣΕΒ. Απαιτεί και η κυβέρνηση νομοθετεί , δεν είναι κάτι πρωτότυπο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αυτό έκαναν.

Αποκαλυπτική είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας που λέει θα την ψηφίσει με χέρια και με πόδια. Υποκριτική και η στάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που τώρα ζητάει διάλογο για να δει πως θα υπονομεύσει το δικαίωμα στην απεργία. Και το ΠΑΣΟΚ υπονόμευσε τις τομές του συνδικαλιστικού κινήματος. Και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν βαμμένα τα χέρια τους στο αίμα της εργατικής τάξης».

Ο κ. Καραθανασόπουλος ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει όσο έχει χρόνο την συγκεκριμένη διάταξη γιατί όπως είπε «κι άλλες προηγούμενες προσπάθειες που έγιναν βρήκαν τοίχο συντρίφτηκαν από την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης και του ταξικού κινήματος ,το ίδιο μέλλον θα έχει και η δική σας νομοθέτηση σας το λέμε καθαρά».

Πηγή: Επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο: Ξεπεράσατε τα όρια της θεωρίας του σοκ | iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα