Κατηγορούμενος για τοκογλυφία και παιδεραστία είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, ο καθηγητής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στην ΑΣΟΕΕ το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, από την αστυνομία συνδέουν την επίθεση με μια εκκρεμή δικαστική έρευνα. Πρόκειται για υπόθεση, αρχικά οικονομικού εγκλήματος και στη συνέχεια υπάρχει ζήτημα έρευνας σεξουαλική εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Αρχικά ο ίδιος ο καθηγητής είχε συνδέσει την επίθεση με τρεις μάρτυρες κατηγορίες, οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση, μάλιστα έκανε λόγο και για «κατευθυνόμενη επίθεση» εναντίον του.

Κατηγορούμενος για δύο αδικήματα

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο ίδιος ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος αρχικά από την περίοδο 2018-2019 για μια υπόθεση απάτης, όπου φέρεται να παραπλανούσε πολλά άτομα με το γνωστό «τρικ» της «πυραμίδας».

Δηλαδή έκανε λόγο για μια επικερδή επένδυση, εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά, απέδιδε κάποιους τόκους και υποτιθέμενα οφέλη στους «πελάτες». Ωστόσο συνέχεια παρακρατούσε τα ποσά, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για αυτό το αδίκημα.

Όμως, στη συνέχεια υπήρξαν και νεότερα στοιχεία από καταθέσεις τριών καθηγητών. Ο ένας από αυτούς ανέφερε πως όταν επισκέφτηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία είχε διαπιστώσει ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους. Μάλιστα, σχετικές αναφορές υπήρξαν και στο πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπήρξε και νέα δικαστική έρευνα και φαίνεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όλο αυτό το πλέγμα των ερευνών να συνδέεται με τη σημερινή επίθεση.

Γιατί έμενε ακόμα στη θέση του

Οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές αναφέρουν ότι ο εν λόγω καθηγητής παρέμενε στη θέση του γιατί δεν είχε τελεσιδικήσει καμία από τις δικαστικές έρευνες.

Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν κατείχε κρατικές θέσεις, αφού είχε τοποθετηθεί σε διάφορες επιτροπές.

in.gr