Επέστρεψε η μνημονιακή ΝΔ – Α.Γεωργιάδης: «Οι πολίτες να πληρώσουν όλα τα χρέη τους παρά το lockdown!»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επανάφερε τη γνώριμη μνημονιακή της ρητορική ενόψει οικονομικής καταστροφής και ποιος καταλληλότερος για να «σπάσει το ρόδι» από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο όποιος κούνησε το δάχτυλο στους πολίτες σχετικά με την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται λόγω των κυβερνητικών απαγορεύσεων, λέγοντας πως καλά κάνουν και τους τηλεφωνούν οι εισπρακτικές εν μέσω lockdown!  

«Οι εισπρακτικές εταιρείες νομίμως τηλεφωνούν» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης παρά την πανδημία και τα κλειστά μαγαζιά «τα χρέη είναι για να πληρώνονται».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίστηκε πως «είναι άλλο πράγμα να λέμε ότι μπορούν να πάρουν τηλέφωνο για να ειδοποιήσουν για την πληρωμή ενός χρέους και άλλο πράγμα να παίρνουν δέκα, είκοσι, τριάντα φορές την ημέρα, να παίρνουν στο χώρο εργασίας, να παίρνουν σε συγγενικά πρόσωπα. Όλα αυτά απαγορεύονται απολύτως και οι σχετικές καταγγελίες πρέπει να γίνονται».

«Αν υπάρχει μια γενικευμένη αίσθηση ότι τα χρέη πρέπει να μην πληρώνονται, τότε θα υπάρξει γενικευμένη χρεοκοπία των πάντων και καταστροφή της οικονομίας και απώλεια θέσεων εργασίας» συμπλήρωσε.

«Ναι, τα χρέη είναι για να τα πληρώνουμε αλλά μέσα σε αυτές τις συνθήκες η διαπίστωση σας ακούγεται πιο κυνική από ποτέ» σημείωσε με νόημα η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απέδωσε την αλλαγή στάσης του απέναντι στις εισπρακτικές σε απόφαση των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών της 31ης Δεκεμβρίου 2020 η οποία όπως ανέφερε απαγόρευσε στα κράτη-μέλη της ΕΕ να επιβάλλουν «μορατόριουμ» στη διαδικασία είσπραξης των οφειλών.

ΣΥΡΙΖΑ: Ας ξεπληρώσει τα δάνεια άνω του μισού εκατ.

«Καλωσορίζουμε τον κ. Γεωργιάδη στη νομιμότητα. Μιας και “τα χρέη είναι για να πληρώνονται”, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, περιμένουμε να ξεπληρώσει ο ίδιος τα δάνειά άνω του μισού εκατομμυρίου, το κόμμα του τα δανεικά και αγύριστα άνω των 200 εκατ. ευρώ και ο πρωθυπουργός του τα δανεικά και αγύριστα του Κήρυκα Χανίων.

Αλλά στην περίπτωσή τους, μάλλον δεν τους κουρελιάζουν τα νεύρα οι εισπρακτικές εν μέσω πανδημίας, αβεβαιότητας και ανεργίας, όπως στους απλούς πολίτες» σχολιάζει με καυστικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/971787_epestrepse-i-mnimoniaki-nd-ageorgiadis-oi-polites-na-plirosoyn

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα