Εξελίξεις: Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αναλαμβάνει νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΪΝΜΑΓΕΡ

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ετοιμάζεται να μεταπηδήσει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά την απόφασή του να μη διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Μάρτιν Σουλτς.

Πρόκειται για κίνηση που ελάχιστοι περίμεναν στο Βερολίνο. Πολιτικοί παρατηρητές θεωρούσαν μέχρι χθες ως επικρατέστερο διάδοχο του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Τόμας Όπερμαν ή τον πρώην πρόεδρο της ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς. Θεωρητικά, μόνον, «έπαιζε» και το όνομα του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Αλλά ο αντικαγκελάριος και μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομίας θα είναι τελικά ο νέος επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας τουλάχιστον μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπωςανακοίνωσε ο Όπερμαν στους Σοσιαλδημοκράτες βουλευτές. Μεθαύριο αναμένεται να ορκιστεί στη Βουλή για τα νέα του καθήκοντα, αφήνοντας στη θέση του στο υπουργείο Οικονομίας την συντρόφισσα απ’ το SPD, Μπριγκίτε Τσίπρις.

Πηγή: Εξελίξεις: Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αναλαμβάνει νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/315318/exelixeis-o-zigkmar-gkampriel-analamvanei-neos-ypoyrgos-exoterikon-tis-germanias#ixzz4WmqCqQMb

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωστε και οι Γερμανοι σοσιαλδημοκρατες συντροφους και συντροφισσες αποκαλουν τους συναδελφους τους στο κομμα τους . Ακου συντροφισσα Μπριγκιτε Τσιπρις. Μηπως να επιβεβαιωθει αν ειναι αληθες, η, ”κατασκευη” του ιστοτοπου ”iefimerida .gr”, αν και δεν αποκλειεται γιατι ολοι υπακουουν στην Σοσιαλιστικη Διεθνη, προεδρος της οποιας ,πρεπει ακομη ,να ειναι ο δικος μας κ. Γ.Α.Παπανδρεου.;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα