Εξαφανίστηκε ο πράκτορας που έδωσε στοιχεία για τα όργια του Τραμπ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Βρετανός πρώην κατάσκοπος της MI6 Κρίστοφερ Στηλ έφυγε απ’ το σπίτι του, μια έπαυλη 1,5 εκ λιρών, προς άγνωστη κατεύθυνση φοβούμενος αντίποινα απ’ τη Μόσχα, σύμφωνα με τη Mirror.

O 52χρονος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που παρέδωσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι Ρώσοι έχουν στην κατοχή τους μεταξύ άλλων υλικό με όργια του Ντόναλντ Τραμπ με ιερόδουλες στην Μόσχα, με σκοπό να τον εκβιάσουν. Ο Κρίστοφερ Στηλ λέγεται ότι «έχει τρομοκρατηθεί για την ασφάλειά του» και πηγές των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφεραν στη Mirror ότι λαμβάνονται μέτρα για την προστασία του: «από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του ήταν σαφές ότι θα μπορούσε να κινδυνέψει κι έτσι λαμβάνονται μέτρα για την προστασία του και τη μεταφορά του σ’ ένα ασφαλέστερο περιβάλλον.»

Οι εντολές που δόθηκαν σε βρετανικά ΜΜΕ ήταν να μην αποκαλύψουν το όνομα του πράκτορα μέχρι τις 10 χθες το βράδυ ώστε να δοθεί χρόνος για την απομάκρυνση του Στηλ, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανώς μεταφέρθηκε σε ασφαλές καταφύγιο, πιθανώς εκτός Βρετανίας.

Πρώην αξιωματούχοι των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών δηλώνουν ότι ο Στηλ δρούσε για χρόνια για λογαριασμό της ΜΙ-6 έχοντας διπλωματική κάλυψη τόσο στη Ρωσία, όσο και στο Παρίσι, αλλά και στο βρετανικό υπουργείο των Εξωτερικών. Ήταν ειδικός στην ανάλυση δεδομένων πληροφοριών και στην αντιτρομοκρατική, είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον δολοφονημένο ρώσο πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβινένκο, όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ.

Μετά την αποχώρησή του από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ο Στηλ έδωσε πληροφορίες στο FBI, αναφορικά με τη διαφθορά στη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA). Οι πληροφορίες που έδωσε για την παραπάνω υπόθεση, ενισχύουν την αξιοπιστία των πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες του Τραμπ στη Ρωσία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

koutipandoras.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα