Εξαρθρώθηκε η σπείρα που λήστευε σπίτια διασήμων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια, σπείρα που διέπραττε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις στην Αττική. Ανάμεσα στα θύματα της σπείρας συγκαταλέγονται διάσημοι τραγουδιστές, μάνατζερ καλλιτεχνών και άτομα από τον χώρο του θεάματος.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο 22χρονος Αλβανός ενώ ταυτοποιήθηκαν τρείς ομοεθνείς του, ηλικίας 25 και 26  ετών και ένας 28χρονος δραπέτης.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας κ.ά.

Η σπείρα διέπραττε τις βραδινές κυρίως ώρες ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες και διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών.

Κινούμενοι με κλεμμένα οχήματα εντόπιζαν τις υποψήφιες οικίες και στη συνέχεια εισέβαλαν στο εσωτερικό τους είτε από ανασφάλιστα παράθυρα είτε παραβιάζοντάς τα. Στις περιπτώσεις όπου οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι,  με την απειλή των όπλων τους, τους εξανάγκαζαν να αποκαλύψουν το σημείο που είχαν κρυμμένα χρήματα και τα χρηματοκιβώτιά τους.

Τα μέλη της σπείρας έχουν αρκετές φορές εμπλακεί σε πυροβολισμούς στην προσπάθεια διαφυγής τους, όπως στις 30-4-2016 στην Βούλα, κατά τη διάρκειας ληστείας σε σπίτι, που πυροβόλησαν σε βάρος ενοίκου που προσπάθησε να αμυνθεί. Επίσης, στις 15-8-2016 στο Καματερό, κατά την απόπειρα διάρρηξη οικίας, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) που προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα, χρήματα σε μετρητά, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και ναρκωτικά.  Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τρείς απόπειρες ανθρωποκτονίας, εννέα 9 ένοπλες ληστείες και 36 διαρρήξεις.

Περαιτέρω, εκτιμάται ότι η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει το  ποσό του -1.000.000- ευρώ. Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης διέφυγαν στην Αλβανία και για τον λόγο αυτό έχουν κινηθεί οι διαδικασίες έκδοσης ευρωπαϊκών ενταλμάτων.

kathimerini.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα