Εξέγερση στην Λέσβο των παράνομων μεταναστών που έκαψαν την Μόρια: Επιτίθενται κατά κύματα στους αστυνομικούς 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αντιδράσεις για το στήσιμο καταυλισμού από δυνάμεις του ΕΣ

Αιτούντες άσυλο ξεκίνησαν να πετάν πέτρες στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών ενώ έκαναν νοήματα στους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται γύρω στους λόφους και στα παρακείμενα κτίρια να έρθουν και αυτοί ώστε να επιχειρήσουν γενική έφοδο κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως μεταδίδει τηλεοπτικός σταθμός, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ενώ από νωρίς οπότε ξεκίνησαν νέες διαδηλώσεις των μεταναστών η κατάσταση ήταν τεταμένη και φαινόταν ότι μπορεί να ξεφύγει.

Κατά τη διάρκεια της πορείας στην Ε.Ο Παναγιούδας- Μυτιλήνης, ξέσπασε φωτιά στο βουνό, στον Καρά Τεπέ κοντά σε επιχειρήσεις και βενζινάδικο της περιοχής.

Στο σημείο έφτασαν με δυσκολία λόγω της πορείας διαμαρτυρίας, 2 πυροσβεστικά οχήματα, που κατάφεραν, με τη συνδρομή πυροσβεστικού αεροσκάφους PZL, να περιορίσουν τη φωτιά, χωρίς να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Οι αλλοδαποί αντιδρούν στις κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μεταφορά τους σε πρόχειρο καταυλισμό πίσω από το πεδίο Βολής του στρατού στον Καρά Τεπέ αφού πρώτα είχαν κάψει το υπάρχων ΚΥΤ της Μόριας θέλοντας να εκβιάσουν την μεταφορά τους.

Επίσης ένα ανησυχητικό φαινόμενο εμπρησμού έλαβε χώρα και σήμερα, περίπου στις 10.30 το πρωί, σε καλαμιώνα δίπλα σχεδόν στο μπλόκο της Αστυνομίας που δεν επιτρέπει στους διαδηλωτές να κινηθούν προς την πόλη. Η φωτιά σβήστηκε με ρίψεις νερού από δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, αφού η πρόσβαση δασοπυροσβετικών οχημάτων δεν ήταν δυνατή

Δύο φέτες ψωμί, δύο ντοματίνια και λιωμένο τυρί έδωσαν στους άνδρες των ΜΑΤ στη Λέσβο!

Σύμφωνα με σημερινή καταγγελία συνδικαλιστή αστυνομικού, το δεκατιανό που έλαβαν χθες (11/9) οι αστυνομικοί που έχουν μεταβεί στο ακριτικό νησί για τη διαχείριση της κρίσης μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας ήταν δύο φέτες ψωμί, δύο ντοματίνια και μια φέτα λιωμένο τυρί από τη ζέστη.

Το συγκεκριμένο γεύμα δόθηκε στους αστυνομικούς στις 12:00 το μεσημέρι.

Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της: 

Σχολιάζοντας το θέμα, στον ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι άμεσα θα στεγαστούν όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έμειναν άστεγοι, ενώ επισήμανε ότι δεν είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτή που έφτιαξε τη δομή στη Μόρια.

Αντιδράσεις για το στήσιμο καταυλισμού από δυνάμεις του ΕΣ

Στο μεταξύ, με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των σκηνών στον χώρο του πεδίου βολής του Καρά Τεπέ. Σε αυτές, από αργά χθες το απόγευμα, συμμετέχουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ζητά να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο στήσιμο του καταυλισμού

Διαμαρτυρίες υπάρχουν, επίσης, και από τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΚΥΤ, επειδή συμμετέχουν στη μεταφορά σκηνών με ελικόπτερα και στο στήσιμο σκηνών.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/914085_petropolemo-me-ta-mat-xekinisan-oi-paranomoi-metanastes-sti

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα