Ενώ αναμένεται η έκδοση της απόφασης στις 29-6-2020, ώρα 13.30

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι δικηγόροι του François Fillon ζήτησαν, την Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), από το ποινικό δικαστήριο του Παρισιού να ανοίξει εκ νέου τη δίκη του πρώην πρωθυπουργού, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις σχετικά με τις «πιέσεις» που υποτίθεται ότι δέχθηκε από ανωτέρους της η Eliane Houlette, πρώην αρμόδιας εισαγγελέως, κατά τη διάρκεια της έρευνάς της για την εν λόγω υπόθεση του 2017, εν μέσω της προεκλογικής προεδρικής εκστρατείας.

Πηγή : Le Monde avec (AFP) Agence France-Presse, 23-6-2020

Για περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ στον σύνδεσμο :

https://www.lemonde.fr/politique/article/2020/06/23/affaire-fillon-la-defense-demande-la-reouverture-du-proces_6043924_823448.html

Υπενθύμιση : ο François Fillon και η σύζυγός του Πηνελόπη κατηγορήθηκαν για εικονική απασχόληση της δεύτερης στο κοινοβουλευτικό γραφείο του πρώτου και του αναπληρωτή του.

Η Eliane Houlette, κληθείσα να καταθέσει  σχετικά ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της κοινοβουλευτικής έρευνας, δήλωσε ότι οι ιεραρχικά ανώτεροί της «παρενέβησαν στο έργο της». Κάτι βέβαια που αναίρεσε αργότερα με άλλες δηλώσεις της, όταν προκάλεσε μεγάλο θόρυβο, όπως ήταν φυσικό.

Αλκης Καλλιαντζίδης

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πάλι γυναίκα δικαστής πιέστηκε -και στην Ελλάδα το ίδιο στην υπόθεση Νοβάρτις, που μας ταλαιπωρεί- σημασία έχει ότι λόγω αυτής της πιέσεως στην Γαλλία βγήκε Πρόεδρος από το πουθενά ο γνωστός μας Μακρόν ,ενώ θα εξελέγετο ο Γκωλιστής Φιγιόν,που και αυτός ήταν φίλος της Ελλάδος ,μια φιλία που κτίσθηκε επί αειμνήστων Ντε Γκωλ -Καρααμανλή από το 1958-63.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα