Ενταση στο Ελληνικό -Πρόσφυγες δεν αφήνουν τον Μουζάλα να μπει στον καταυλισμό [εικόνες]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Μπλόκο στον υπουργό  Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα από τους πρόσφυγες στον καταυλισμό του Ελληνικού.

Ο κ.Μουζάλας βρέθηκε στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση μετά την απόφαση των προσφύγων να ξεκινήσουν απεργία πείνας για τις συνθήκες διαμονής τους, ωστόσο δεν μπόρεσε να μπει καθώς η πόρτα ήταν κλειστή με ένα λουκέτο, ενώ παιδιά προσφύγων στέκονταν από την πίσω πλευρά του πλέγματος απαγορεύοντας ουσιαστικά την πρόσβαση στον υπουργό.

Ο Γιάννης Μουζάλας βρέθηκε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού λίγο πριν από τις 10:30 και αφού ανέβηκε στο χώρο όπου μένουν πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο αποχώρησε, καθώς ήταν τέτοια η ένταση που αμέσως κατέβηκε στο σημείο όπου οι πρόσφυγες κάνουν κατάληψη.

Προσφυγόπουλα σκαρφάλωσαν στην πόρτα για να μην μπει ο Μουζάλας  
Μικρά παιδιά σκαρφάλωσαν στην πόρτα κι άρχισαν να φωνάζουν, ενώ ο υπουργός έκανε διαπραγματεύσεις με έναν αστυνομικό που βρισκόταν στο σημείο και ζητούσε να φέρουν ειδικά εργαλεία για να σπάσει το λουκέτο και να μπει στο χώρο όπου υπάρχει το συσσίτιο και ο οποίος τελεί υπό κατάληψη.
Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο χώρο προσπάθησαν να σπάσουν το λουκέτο, ωστόσο οι πρόσφυγες δεν τους το επέτρεψαν. Στη συνέχεια η ένταση αυξήθηκε ακόμα περισσότερο όταν οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απομακρύνουν. Γυναίκες και παιδιά φώναζαν, ενώ όλοι και περισσότεροι πρόσφυγες κατέφταναν στο σημείο αποδοκιμάζοντας τον κ.Μουζάλα και απαγορεύοντας του την είσοδο.


Στα χέρια πρόσφυγες με αστυνομικούς
Οι απίστευτες εικόνες μεταδίδονται σε ζωντανή μετάδοση με τους πρόσφυγες να σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα για να μην περάσει ο υπουργός και οι αστυνομικές δυνάμεις. Σπρωξίματα, χειροδικίες ανάμεσα σε πρόσφυγες, αλληλέγγυους και αστυνομικούς και συνοδούς του κ.Μουζάλα στην είσοδο του καταυλισμού.

Κάποιοι πρόσφυγες κρατούσαν τα παιδιά τους στον αέρα, ενώ και ο κ. Μουζάλας πήρε κάποια στιγμή αγκαλιά ένα από τα παιδάκια, το οποίο ήταν τραυματισμένο στο πρόσωπο.
Στη συνέχεια έφτασε μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη προκειμένου να «σπάσει» τον κλοιό των προσφύγων. Οι εικόνες ντροπής συνεχίστηκαν με τον υπουργό να σπρώχνεται και σπρώχνει τη στιγμή που ανέβαινε η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές

Μάλιστα η κάμερα «συνέλαβε» αστυνομικό να χτυπά επανειλημμένα ένα προσφυγόπουλο, το οποίο με τη σειρά του χτυπούσε τον ένστολο.

Από χθες πρόσφυγες πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με την Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», οι συνθήκες που επικρατούν είναι απαράδεκτες καθώς μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε στοιχειώδη επάρκεια τα απαραίτητα όπως βρεφικό γάλα και pampers, το φαγητό που προέρχεται από την οργάνωση DRC είναι απαράδεκτο και δεν υπάρχει ζεστό νερό και πλυντήρια.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει πρόσβαση στα νοσοκομεία αφού δεν υπάρχουν μεταφραστές, ενώ τα παιδιά πρέπει να μπουν στα σχολεία.

Παράλληλα, καλούν την κυβέρνηση «να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των προσφύγων και απαιτούμε να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες στο στρατόπεδο του Ελληνικού και να βρεθούν χώροι φιλοξενίας μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας. Όχι στη διαμονή σε σκηνές. Το Ελληνικό δεν είναι το μόνο στρατόπεδο που έχει ζητήματα».

Πηγή: Ενταση στο Ελληνικό -Πρόσφυγες δεν αφήνουν τον Μουζάλα να μπει στον καταυλισμό [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/317433/entasi-sto-elliniko-prosfyges-den-afinoyn-ton-moyzala-na-mpei-ston-kataylismo-eikones#ixzz4XtYxc4rY

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα