ΕΝΔΟΣΚΟΠΩΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας είναι οι σχέσεις με την Τουρκία.
Για την αντιμετώπιση της γειτονικής χώρας η Ελλάδα, πέραν των δικών της δυνάμεων, προσπαθεί να βασιστεί στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ.
Στην Ε.Ε. κυριαρχεί η Γερμανία η οποία θεωρεί την Τουρκία πυλώνα της δικής της πολιτικής. Ουσιαστική στήριξη, πέραν της λεκτικής, δεν θα υπάρξει από την Ε.Ε. όσο η Γερμανία διατηρεί τη σημερινή της πολιτική.
Η Ουάσιγκτον επί προεδρίας Τράμπ, στήριξε τον Ερντογάν, προσωπικά (λόγω της σχέσης Τράμπ- Ερντογάν) και κατά συνέπεια την πολιτική του στα κρίσιμα σημεία της.
Με την αλλαγή στο Λευκό Οίκο υπάρχει ελπίδα κάποιων αλλαγών στην αμερικανική πολιτική που θα μπορεί να ευνοήσουν και την Ελλάδα.
Δεν θα αλλάξει η αμερικανική πολιτική για την Ελλάδα αλλά από την αναμενόμενη αλλαγή μπορεί να βοηθηθεί και η Ελλάδα.
Από αυτής της πλευράς η αλλαγή στον Λευκό Οίκο είναι θετική.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι οι Έλληνες φανατικοί υποστηρικτές του Τράμπ.
Ενώ η υποστήριξή του Τράμπ προς τον Ερντογάν θεωρείται γεγονός πέραν πάσης αμφιβολίας, οι Έλληνες οπαδοί του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου του παρείχαν την μέγιστη δυνατή υποστήριξή τους.
Η ιδεοληψία τους (διότι ο Τράμπ εκφράζει μια ιδεολογία) κυριαρχεί του εθνικού συμφέροντος στο οποίο, υποτίθεται, ομνύουν.
Και κάτι τελευταίο: όσοι υποστηρίζουν πως η Ευρώπη θα πρέπει να αποκτήσει δικό της στρατό ας το ξανασκεφτούν. Η σημερινή Γερμανική Ευρώπη με δικό της στρατό πιστεύουν πως θα υποστηρίξει την Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας;
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πάντως επειδή ο Ευρωπαικός στρατός θα ιδρυθεί για να υποστηρίξει τα κράτη -μέλη που θα απειλούνται από εκτός αυτής δυνάμεις, ευνόητον είναι ότι θα προβλέπει και την πολεμική σύγκρουση του μαυτές τις εξωευρωπαικές δυνάμεις ,ή, αλλοιώς με το ΒΕΤΟ των κρατών-μελών του δεν θα ιδρυθεί.
    Και να μη νομίζουμε ότι θα χαρισθεί στην Τουρκία, που ως τότε συνεχώς απειλούμενη και αυτή από βορειοανατολικά μάλλον θα επαιτεί την βοήθεια της δυνατής Ευρωπαικής Ενώσεως ,εκτός αν ενταχθεί στις ΗΠΑ ,ή, την Ρωσία, οι οποίες πάντως ”δεν θα τα βάλουν” με την μητέρα όλων των πολιτισμών και των επιστημόνων και πηγή όλων των τεχνικών προόδων.
    Και επειδή ”τα πάντα ρει και ουδέν μένει”, ας μη αποκλείουμε και την παρακμή της Γερμανίας μετά την κ.Μέρκελ και την μείωση της πιέσεως της προς την Ε.Ε. για φιλοτουρκική στάση ,όπως τώρα ,ειδικά αν ορθοποδήσει καλύτερα η Γαλλία.
    Αλλά τι λέμε με τον παγκόσμιο κορωνο-ιό;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα