Ενδείξεις ότι τα mRNA εμβόλια «χτυπάνε» τα νεφρά! Τι ερευνά ο EMA;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων, δήλωσε χθες ότι 3 νέες λοιμώξεις που αναφέρθηκαν από μικρό αριθμό ατόμων μετά τον εμβολιασμό με εμβόλια COVID-19 από Pfizer (PFE.N) και Moderna (MRNA.O) μελετώνται για να εκτιμηθεί εάν μπορεί να είναι πιθανές παρενέργειες από το εμβόλιο

Οι πιθανές παρενέργειες που μελετώνται από την επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) είναι το πολύμορφο ερύθημα, μια μορφή αλλεργικής δερματικής αντίδρασης. σπειραματονεφρίτιδα ή φλεγμονή των νεφρών και το νεφρωσικό σύνδρομο, μια νεφρική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μεγάλες απώλειες πρωτεϊνών στα ούρα.

Η Pfizer, μακράν ο μεγαλύτερος προμηθευτής εμβολίων COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και η Moderna δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχόλια.

Λίγο περισσότερο από 43,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Moderna, Spikevax, έχουν χορηγηθεί στην ΕΕ από τις 29 Ιουλίου, ανέφερε ο EMA, σε σύγκριση με περισσότερες από 330 εκατομμύρια δόσεις του πυροβολισμού Pfizer, που αναπτύχθηκε από τη γερμανική BioNTech (22UAy.DE ).

Τον περασμένο μήνα, ο EMA βρήκε μια πιθανή σχέση μεταξύ πολύ σπάνιας φλεγμονής της καρδιάς και των εμβολίων mRNA. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τόνισαν ότι τα οφέλη από αυτά τα εμβόλια υπερτερούν των κινδύνων.

Ο παρατηρητής δεν έδωσε λεπτομέρειες την Τετάρτη για το πόσες περιπτώσεις των νέων συνθηκών καταγράφηκαν, αλλά είπε ότι ζήτησε περισσότερα δεδομένα από τις εταιρείες. Ο EMA δεν συνέστησε αλλαγές στην επισήμανση των εμβολίων.

Αποκάλυψε τις νέες αξιολογήσεις ως μέρος των συνηθισμένων ενημερώσεων στο τμήμα ασφάλειας της βάσης δεδομένων όλων των εγκεκριμένων εμβολίων και πρόσθεσε διαταραχές της εμμήνου ρύσεως ως μια κατάσταση που μελετούσε για τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την AstraZeneca (AZN.L) και J&J (JNJ.N), μετά την ενημέρωση του EMA την περασμένη εβδομάδα.

Οι μετοχές της Moderna, οι οποίες ανέβηκαν περισσότερο από 75% στο κλείσιμο της Τρίτης από τα μέσα Ιουλίου, όταν εντάχθηκε στον δείκτη S&P 500 (.SPX), υποχώρησαν περίπου 16% στα 384 δολάρια την Τετάρτη.

https://europost.gr/endeixeis-oti-ta-mrna-emvolia-chtypane-ta-nefra-ti-ereyna/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα