Ενα χάχανο μπροστά στην οθόνη της ΕΡΤ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κώστας Γιαννακίδης 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 06:57

Δεν ξέρουμε αν οι υπεύθυνοι εφαρμόζουν πιστά τις πολιτικές οδηγίες του Νίκου Παππά ή υπερβάλλουν εαυτούς για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Κακό του κεφαλιού τους στην κυβέρνηση. Eκρυψαν τον Πολάκη, αλλά είναι σαν να του έδωσαν εκπομπή στην ΕΡΤ.

Για την ΕΡΤ πληρώνουμε 4,64 ευρώ ανά λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Το ποσό είναι απίστευτα μικρό για το θέαμα που παρακολουθούμε και το γέλιο που απολαμβάνουμε. Στη δορυφορική πληρώνεις επτά και οκτώ φορές αυτά τα λεφτά και πάλι δεν βλέπεις κάτι τέτοιο. Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποια ντοκιμαντέρ που ταξιδεύουν τόσο βαθιά στη χώρα Γελοίου, αλλά γιατί να λιώσεις δάχτυλα στο τηλεχειριστήριο όταν μπορείς να παρακολουθήσεις, ας πούμε, το δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ;

Αρκεί να υπάρχει δελτίο ειδήσεων. Τη Δευτέρα δεν υπήρχε. Έδειξαν την εκδήλωση για το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η διοίκηση της ΕΡΤ μας είπε ότι λυπάται. Κακώς. Εμείς γελάσαμε. Και λίγο αργότερα ξεκίνησε η, μυθική πλέον, εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου με το βίντεο-κατάθεση στα δεινά που προκάλεσαν στη χώρα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Με την πείνα, τα συσσίτια και τις αυτοκτονίες. Τα αγκάθια που ο ΣΥΡΙΖΑ αφαίρεσε από το ρόδο. Τελείωσε το βίντεο και η Κατερίνα μας είπε κάτι για τη συνείδηση μας. Ας μην την απασχολεί η συνείδησή μας. Αρκεί που η ίδια είναι ήσυχη με τη δική της.

Δεν είναι όλοι έτσι στην ενημέρωση της ΕΡΤ. Υπάρχουν και εκπομπές από δημοσιογράφους που εργάζονται με το ζύγι στο χέρι και προσπαθούν να παραμείνουν αξιοπρεπείς σε ένα περιβάλλον καθεστωτικής γελοιότητας. Είναι και άλλοι που, τουλάχιστον, τηρούν τα προσχήματα. Όμως, δυστυχώς για αυτούς, μπαίνουν στο ίδιο μπλέντερ με το δελτίο ειδήσεων και τη μεταμεσονύχτια δόση προπαγάνδας.

Για να είμαι ειλικρινής, έχω κατά καιρούς αναρωτηθεί αν η κριτική στην εκπομπή της Ακριβοπούλου προσβάλλει το δικαίωμα της στην άποψη και στο σχολιασμό της επικαιρότητας μέσα από τη δική της ματιά. Αν μη τι άλλο, είναι μία έμπειρη και καταξιωμένη δημοσιογράφος που έχει κατακτήσει αυτό το δικαίωμα. Από την άλλη, όμως, όταν δημοσιογραφείς στη δημόσια τηλεόραση, οφείλεις να μην εμφανίζεσαι ως ιεροκήρυκας και μάλιστα με τα λεφτά του φορολογούμενου. Kαι κυρίως, όταν συνδέεις πρωθυπουργούς με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, όταν αποδίδεις πολιτική ευθύνη σε αυτοκτονίες, συγγνώμη, αλλά δεν διατυπώνεις άποψη. Χυδαιολογείς.

Τα τελευταία χρόνια στην ενημέρωση της ΕΡΤ δεν βλέπουμε θέματα. Βλέπουμε θεάματα. Και οι τηλεθεατές, όσοι τέλος πάντων έχουν απομείνει, αν δεν αντιμετωπίζονται ως ηλίθιοι, ενημερώνονται με ήθη και κώδικες που παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες, όταν, πράγματι, το μονοπώλιο διαμόρφωνε συνειδήσεις.

Δεν είμαι σίγουρος αν οι υπεύθυνοι εφαρμόζουν πιστά τις πολιτικές οδηγίες του Νίκου Παππά ή υπερβάλλουν εαυτούς για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο και το μισθό στην τράπεζα. Από τη στιγμή, όμως, που η πολιτική ηγεσία είναι ευχαριστημένη με αυτό που βλέπει, προφανώς οι απόψεις περί ενημέρωσης ταυτίζονται. Κακό του κεφαλιού τους. Έκρυψαν τον Πολάκη, αλλά είναι σαν να του έδωσαν εκπομπή στην ΕΡΤ.

 

[Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου]

Πηγή: Protagon.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα