ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΑΔΙΚΟ “ΠΟΥΛΗΜΑ” ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ο EastMed δεν είναι, απλώς, ένας αγωγός. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία συσπείρωσης δυνάμεων της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής ως εναλλακτική πρόταση (αντίβαρο, αν θέλετε) στον τουρκικό σοβινισμό και επεκτατισμό.
Έχει ως παράμετρό του και το ενεργειακό. Και η παράμετρος αυτή προέβλεπε ο αγωγός να ξεκινάει απο τα κοιτάσματα του Ισραήλ, να φθάνει στην Κύπρο και να συνεχίζεται στην Κρήτη- Πελοπόννησο κλπ.
Θα καθιστούσε κόμβο την Κύπρο και σ αυτό συμφώνησαν όλοι.
Οι κκ. Μητσοτάκης και Δένδιας, όμως, λόγω της τουρκικής αντίδρασης υπαναχώρησαν και πρότειναν να κατευθύνονται οι αγωγοί και από το Ισραήλ και από την Κύπρο στην Αίγυπτο και απο εκεί να ξεκινάει ο αγωγός προς την Κρήτη. Να παρακαμφθεί, δηλαδή, η Κύπρος και κόμβος να γίνει η Αίγυπτος.
Και το ερώτημα είναι γιατί; Γιατί ένα ακόμη πούλημα της Κύπρου; Γιατί να ισχυροποιηθεί περισσότερο μια ήδη ισχυρή και πληθυσμιακά και απο απόψεως έκτασης χώρα, ευνοημένη και απο τη φύση με πολλά ενεργειακά αποθέματα; Και ποιός λέει στον κ. Μητσοτάκη και στον υπουργό του ότι η Αίγυπτος θα έχει την ίδια πολιτική με σήμερα, στην μετά Σίσσυ εποχή;
Γιατί όλα τα αυγά σε ένα καλάθι και γιατί συναίνεσαν σε μια ακόμη υποβάθμιση της Κύπρου κάτι που ούτε το Ισραήλ επιθυμεί;
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άλλη μία γκάφα (;), άλλο ένα βήμα προς τον γκρεμό, από τούς ανίκανους (πουλημένους;), που κυβερνούν. Πριν λίγα λεπτά έγραφα αλλού, ότι η Αθήνα έχει εγκαταλείψει την Λευκωσία. Το ενιαίο αμυντικό δόγμα είναι πλέον ανύπαρκτο και αυτό το έχομε δει και πρόσφατα.

    Όμως, όπως πολύ σωστά γράφει το άρθρο, ποιος εγγυάται ότι αύριο η Αίγυπτος θα εξακολουθήσει να έχει την σημερινή της πολιτική, αν κι αυτή μπορεί να θεωρηθεί εντελώς συμμαχική προς την Ελλάδα; Κι αν επικρατήσουν οι “Αφελφοί Μουσουλμάνοι”, οι πιστοί σύμμαχοι των Τούρκων; Κάθε μέρα που περνά, αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα σκάβουν βαθύτερα τον λάκκο της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα