Εμπλεκόμενος στην απαγωγή Μυλωνά το 2008, «κλειδί» για την σύλληψη Ρούπα – Βρέθηκε οπλοστάσιο στον Αλιμο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Νέα στοιχεία για το «δίκτυο» του άφαντου Βασίλη Παλαιοκώστα και οι υπόνοιες των αστυνομικών

Ενας 37χρονος ποινικός που είχε κατηγορηθεί το 2008 για έμμεση συμμετοχή στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά και φερόταν να είχε δημιουργήσει επαφές με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα, τον Γιώργο Πετρακάκο αλλά και αντιεξουσιαστές, φέρεται να είναι ένα από τα «κλειδιά» του εντοπισμού -το πρωί της Πέμπτης στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη- της 48χρονης καταζητούμενης Πόλας Ρούπα. Ο 37χρονος που συνελήφθη και αυτός την Παρασκευή στη Νέα Σμύρνη, φέρεται -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ- να επισκεπτόταν την σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, στο σπίτι της στην Ηλιούπολη, ενώ πιθανολογείται ότι την βοήθησε στο αποτυχημένο εγχείρημα της απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο 37χρονος που όταν έγινε η απαγωγή Μυλωνά ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων για ληστείες καταστημάτων κ.λπ -πιθανολογείται μαζί με τον Γιώργο Πετρακάκο- είχε τηλεφωνικές επαφές με τους δράστες της αρπαγής, ενώ συγγενικά του πρόσωπα φέρεται να παρέλαβαν μέρος των λύτρων. Παράλληλα φέρεται να είχε αποκτήσει επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε καταγγείλει «οι πολλαπλοί ξυλοδαρμοί μου και τα απάνθρωπα βασανιστήρια από τους γορίλες του κράτους, δεν έχουν σκοπό να με αφήσουν σε ησυχία». Είχε καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 13 χρόνων για την υπόθεση Μυλωνά και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ μετά την αποφυλάκισή του δημιούργησε τετραμελή συμμορία, με την συμμετοχή ατόμων από την πρώην Σοβιετική Ενωση και μίας ακόμη γυναίκας, που προχωρούσαν σε ληστείες. Θεωρείται βασικός ύποπτος για τη ληστεία σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στην Πεύκη.
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο αστυνομικό σενάριο φαίνεται ότι η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, μετά την σύλληψη του τελευταίου το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι, ενοικίασε την κατοικία στην Ηλιούπολη με την συνδρομή της 25χρονης Κωνσταντίνας Α., η οποία διέμενε σε γειτονική περιοχή και συνελήφθη για υπόθαλψη. Εξετάζεται λοιπόν το ενδεχόμενο στο δίκτυο υποστήριξης της Πόλας Ρούπα να συμμετείχαν πρώην συνεργάτες του άφαντου Βασίλη Παλαιοκώστα (ο οποίος το 2010 είχε προχωρήσει στην αποστολή του δέματος βόμβα που σκότωσε τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη). Σύμφωνα με την ίδια εκδοχή σε αυτό το δίκτυο συμμετείχαν ο Γιώργος Πετρακάκος, μέλη των επονομαζόμενων «ληστών του Διστόμου» αλλά και αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν σε Αττική, Μαγνησία και αλλού. Και έτσι, μετά από αυτόν τον κύκλο των συλλήψεων, τους τελευταίους μήνες κύριο ρόλο φαίνεται να είχε ο προαναφερθείς 37χρονος που θεωρείται ωστόσο ύποπτος και για «άσχετες» με την δραστηριότητα της Π. Ρούπα ληστρικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε το απόγευμα της Πέμπτης, σε γκαράζ στον Αλιμο, όπλα και εκρηκτικά, που πιθανόν σχετίζονται με την Πόλα Ρούπα ή και την οργάνωση ΟΛΑ.
8830eba83197f49a4d059e18b307c4b9
“Το Βήμα”
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα