Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα: Πρόκειται για τον Τζορτζ Τσούνη, που θα αντικαταστήσει τον Τζέφρι Πάιατ τον Δεκέμβριο, μετά από πρόταση του Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, που βρίσκεται ήδη για διακοπές στην Ελλάδα.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες του europost.gr, ένα έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό, για την αντικατάσταση του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ με τον Ελληνοαμεριακνό επιχειρηματία Τζορτζ Τζέιμς Τσούνη. Ο τελευταίος αποτελεί πρόταση του φιλέλληνα Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, που είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Αμερικανικής Γερουσίας.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, για ολογοήμερες διακοπές και πρόκειται τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών.

Οι καλά πληροφορημένες πηγές του europost.gr αναφέρουν ότι ο Τζορτζ Τσούνης έχει και προσωπική φιλία με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ενώ υπήρξε επίσημος χορηγός της προεκλογικής εκστρατείας του σημερινού Αμερικανού Προέδρου.

Η αντικατάσταση του Τζέφρι Πάιατ, που έχει μείνει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, τοποθετείται προς τα τέλη αυτής της χρονιάς, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2021 ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2022.

https://europost.gr/ellinoamerikanos-epicheirimatias-o-neos-presveytis-ton-ipa-stin-athina-prokeitai/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα