Ελλάδα και Κύπρος θα επιτρέψουν στον Ερντογάν «να ξεπλύνει» τα όσα έχει κάνει και να προωθήσει την «θετική ατζέντα της Τουρκίας» στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Της σύνταξης του europost.gr

Καθώς προχωρεί η αντίστροφη μέτρηση για την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Ιουνίου ο Ερντογάν εντείνει τις προσπάθειές του για να παρουσιάσει μία Τουρκία «περισσότερο Ευρωπαϊκή» και να «ξεπλύνει» από πάνω του όλες τις ακρότητες, που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό. Μεταξύ αυτών το αντιευραϊκό του μένος και η στάση του στα γεγονότα της Γάζας, το ύπουλο παιχνίδι του στη Λιβύη, η υποστήριξη των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ και η αποστολή εξτρεμιστών Ισλαμιστών μισθοφόρων στον Καύκασο, το αισχρό παιχνίδι κατά της Διεθνούς Νομιμότητας στο κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου και οι διώξεις, οι φυλακίσεις και οι δολοφονίες αντιφρονούντων στην Τουρκία και άλλα πολλά.

Η «θετική ατζέντα», που επιδιώκει να περάσει ο Ερντογάν, περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων την άμεση είσπραξη 5 δισ. ευρώ από την Τουρκία, ως προενταξιακή επιχορήγηση, την προώθηση της Τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας και Ε.Ε από την οποία θα κερδίζει η Άγκυρα δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, μια νέα συμφωνία για το Μεταναστευτικό για να εισπράξει ‘ποταμούς’ δισεκατομμυρίων ευρώ, την κατάργηση της βίζας προς την Ευρώπη και πολλά άλλα.

Το ερώτημα, που ανακύπτει για τις κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου είναι αν θα επιτρέψουν να περάσει μια τέτοια ατζέντα, από τη στιγμή που η Τουρκία δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τα επεκτατικά της σχέδια σε βάρος του Ελληνισμού.

Είναι δυνατόν η Ελλάδα και η Κύπρος να συγκαταλέξουν στο να λειτουργήσει η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε σαν ‘πλυντήριο’ για τα ανομήματα του Ερντογάν που καταπατούν κάθε έννοια νομιμότητας και προσβάλλουν βάναυσα τις θεμελιακές αξίες της Ευρώπης;

https://europost.gr/ellada-kypros-tha-epitrepsoyn-ston-erntogan-na-xeplynei-ta-osa/
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “Είναι δυνατόν η Ελλάδα και η Κύπρος να συγκαταλέξουν…

    Εγώ το θέτω διαφορετικά, έχοντας υπ’ όψιν μου την μέχρι σήμερο πορεία των δύο κρατών: “Είναι δυνατόν η Ελλάδα και η Κύπρος να ΜΗΝ συγκαταλέξουν….”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα