Ελλάδα: Έφοδος της αστυνομίας στον σταθμό της Λάρισας μετά το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

(Grèce : après l’accident de train meurtrier, la police perquisitionne la gare de Larissa)

Η Δικαιοσύνη θέλει να κατανοήσει πώς μπόρεσε να επιτραπεί σε ένα επιβατικό τρένο να πάρει την ίδια γραμμή με μια εμπορευματική αμαξοστοιχία, με την οποία συγκρούστηκε μετωπικά, σκοτώνοντας τουλάχιστον πενήντα επτά ανθρώπους.

Le Monde με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), 3-3-2023, ηλεκτρονική έκδοση.

Μετάφραση : Αλκης Καλλιαντζίδης

Μπροστά από τον σταθμό της Λάρισας, στην Ελλάδα, 2 Μαρτίου 2023.  VAGGELIS KOUSIORAS / AP

Έφοδο στον σταθμό της Λάρισας πραγματοποίησε η ελληνική αστυνομία το πρωί της Παρασκευής 3 Μαρτίου στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της φονικής σύγκρουσης δύο τρένων το βράδυ της Τρίτης. Οι ερευνητές κατάσχεσαν «όλα τα δυνητικά χρήσιμα έγγραφα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Το σιδηροδρομικό δυστύχημα, στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον πενήντα επτά άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία, αποδίδεται σε λάθος του σταθμάρχη αυτής της πόλης στο κέντρο της χώρας, την πόλη που βρίσκεται πιο κοντά στο σημείο της σύγκρουσης.

Μια δικαστική πηγή εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η εν εξελίξει έρευνα στοχεύει «επίσης να κινήσει τις ποινικές διαδικασίες, εάν χρειαστεί, εναντίον μελών της διοίκησης της εταιρείας» Hellenic Train, της ελληνικής σιδηροδρομικής εταιρείας, ιδιοκτησίας της ιταλικής δημόσιας επιχείρησης  Ferrovie Dello Stato Italiane (FS). Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι «κατασχέθηκαν αρχεία ήχου, έγγραφα και άλλα στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης και στην απόδοση ποινικών ευθυνών».

Η Δικαιοσύνη θέλει να κατανοήσει πώς ένα τρένο που μετέφερε 342 επιβάτες και δέκα εργαζόμενους σιδηροδρομικούς επιτράπηκε να πάρει την ίδια γραμμή με μια εμπορική αμαξοστοιχία, προτού συγκρουστεί μετωπικά με αυτήν. Η κυβέρνηση δήλωσε το mea culpa της την Πέμπτη για τις «χρόνιες» ανεπάρκειες του σιδηροδρομικού δικτύου που οδήγησαν στην τραγωδία, μια από τις σοβαρότερες στην Ελλάδα.

Le Monde avec AFP

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα