ΕΚΤΑΚΤΟ – Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: «Η Τουρκία βγαίνει από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35 – Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σοβαρές αναμένονται  οι εξελίξεις στην υπόθεση των τουρκικών F-35 για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, ύστερα από δηλώσεις του επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου.  

Ο Πάτρικ Σάναχαν προειδοποίησε ευθέως σήμερα ότι οι ΗΠΑ «προετοιμάζονται για την εκπαραθύρωση της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35, στην περίπτωση που η Άγκυρα επιμείνει να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400.»

«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει», είπε ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας συνεχίζοντας  ότι «αν η Άγκυρα ενεργοποιήσει τα ρωσικά συστήματαS-400, οι ΗΠΑ δεν θα της παραδώσουν τα μαχητικά.»

Μάλιστα οι προεργασίες για την αποχώρηση της Τουρκίας από το πρόγραμμα συμπαραγωγής είναι σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο, αφού ο Σάναχαν, αποκάλυψε ότι συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με στελέχη των εταιρειών Lockheed Martin και United Technologies για να συζητήσει τις πιθανές επιλογές της αμερικανικής κυβέρνησης, γύρω από το θέμα.

Τουρκικές εταιρείες συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35, κατασκευάζοντας εξαρτήματα για το σύστημα προσγείωσης των αεροσκαφών, την κεντρική άτρακτο και άλλα βασικά με΄ρη του αεροσκάφους.

Η εκδίωξη  της Τουρκίας από το πρόγραμμα θα σήμαινε ότι τα εξαρτήματα αυτά θα έπρεπε να κατασκευαστούν από άλλες εταιρείες.

«Αν η Τουρκία κρίνει ότι οι S-400 είναι η απόφαση που θέλει να πάρει, τότε θα πρέπει να μεταφέρουμε την παραγωγή εκτός Τουρκίας. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχουμε άλλη επιλογή», εξήγησε ο Σάναχαν.

Lara Seligman

@laraseligman

On Turkey, @ActingSecDef says the US has not yet gotten to an agreement with Ankara about plans to purchase the Russian S400. The US has offered the Patriot missile system as an alternative.

Lara Seligman

@laraseligman

“Our position hasn’t changed,” he said – meaning the US will not allow Turkey to receive its fleet if Ankara moves forward with the S400 purchase

pronews.gr 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα