Αποκαλύφθηκε η ουσία που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας – Δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς

Ανανέωση από αρχικό κείμενο 17.12: Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ασκήθηκε εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία της άτυχης Τζωρτζίνας σε μια ραγδαία εξέλιξη για την υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Οσονούπω αναμένεται να εκδοθεί και ένταλμα σύλληψής της.

Λίγες μόνο ώρες μετά την αποκάλυψη για την αναισθητική ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στο αίμα της μικρής Τζωρτζίνας, οι εξελίξεις στο «θρίλερ» της Πάτρας είναι ραγδαίες. 

Το κουβάρι αρχίζει και ξετυλίγεται με την προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σ.Παπαγεωργακοπούλου, να δίνει εντολή να μεταβεί για κατάθεση η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης (30/3), η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Πάτρας και εν συνεχεία με συνοδεία ανδρών Ασφαλείας επρόκειτο να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται πρώτα να οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) και στη συνέχεια, αφού δημιουργηθεί δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα. 

Η Εισαγγελία αναμένεται να εξετάσει τη δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί για την ποινική της μεταχείριση.

Οι εξελίξεις αυτές δρομολογήθηκαν μετά την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας που δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή.

Για τα ευρήματα, ο καθηγητής τοξικολογίας στο ΑΠΘ Νίκος Ράικος ενημέρωσε σχετικά το Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την έρευνα και την παρέδωσε στον Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος αναμένεται να συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση και να την καταθέσει στο Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Η ουσία κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας

Η ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στο αίμα του τρίτου κατά σειρά παιδιού που έφυγε από τη ζωή, δρομολόγησε τις ραγδαίες εξελίξεις στο «θρίλερ» της Πάτρας.

Η συγκεκριμένη αναισθητική ουσία μπορεί να είναι θανατηφόρα σε μεγάλες δόσεις, ενώ δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα.

Η κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν είναι διαθέσιμη στο εμπόριο, ενώ χορηγείται κυρίως για κτηνιατρικούς λόγους.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη «μας φέρνει πιο κοντά στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας».

«Αυτή η ουσία χρησιμοποιείται συνήθως στην κτηνιατρική ως αναισθητικό. Θα πρέπει πλέον να αξιολογηθεί κατά πόσο συνέβαλε στον θάνατο, δηλαδή πρέπει να εξεταστούν τα επίπεδα που χορηγήθηκαν. Θα πρέπει να εξεταστεί δηλαδή αν η χορήγηση της κεταμίνης προκάλεσε τον θάνατο ή αν συνέβαλε σε αυτόν, με τη δράση της στον οργανισμό. Θα φανούν αυτά από τις τοξικολογικές εξετάσεις».

«Πάντως, και στον τρίτο θάνατο, έχουμε έναν εξωγενή παράγοντα που τον προκάλεσε. Έτσι, είμαστε πιο κοντά στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας», εξηγεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η φαρμακευτική ουσία δεν χορηγήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου. 

Οι επιστήμονες στο εξιδεικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ που κάνουν τις αναλύσεις, θα έχουν καταλήξει πιθανότατα ακόμα κι μέσα στις επόμενες ώρες, αν η επίμαχη δοσολογία που χορηγήθηκε ήταν τοξική.

Σε κάθε περίπτωση τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τόσο οι γιατροί που έχουν απομείνει, όσο και οι γονείς της 9χρονης που βρίσκονται στη Πάτρα κι παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις. Μέχρι στιγμής όπως διαρρέει το περιβάλλον τους δεν έχουν δεχθεί κλήση και δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα από κανέναν.

Το νέο κύμα των εξελίξεων άρχισε να τρέχει χθες το απόγευμα.

Ο γονιδιακός έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς να βρεθεί κανένα απολύτως πρόβλημα και συνεπώς χωρίς να μπορεί να γίνει συσχετισμός με κληρονομικά ζητήματα που να σχετίζονται με τους θανάτους των παιδιών.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/patra-apokalyfthike-i-ousia-pou-vrethike-sto-aima-tis-tzortzinas-den-xorigithike-apo-tous-giatrous/