Ειδικοί φρουροί: Εμείς πιάνουμε τους εγκληματίες και αυτοί «βγαίνουν» με το νόμο Παρασκευόπουλου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΕΚΑΝΑΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Κατά του νόμου Παρασκευόπουλου τάσσονται οι ειδικοί φρουροί μετά την αποκάλυψη ότι οι ληστές του Παλαιού Φαλήρου είχαν αποφυλακιστεί με την ευεργετική διάταξη.

Συγκεκριμένα το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, με αφορμή το περιστατικό της ληστείας που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 03 Απριλίου 2017, εντός της οικίας συμπολιτών μας στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου Αττικής, αλλά και της μετέπειτα πληροφόρησης πως οι εν λόγω δράστες είχαν προσφάτως αποφυλακιστεί από Καταστήματα Κράτησης της Ελληνικής Επικράτειας, ευεργετημένοι και κάνοντας χρήση του Νόμου 4322/2015 Περί Μεταρρυθμίσεων ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ’ τύπου και άλλες διατάξεις, γνωστότερου ως Νόμου Παρασκευόπουλου. Συμπεριλαμβανομένων  και αλλεπάλληλων  παρόμοιων περιστατικών, όπου καταδικασθέντες για βαρύτατα κακουργήματα βλέπουν την έξοδο της φυλακής χάρη στο Νόμο Παρασκευόπουλου, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση αποφάσισε,  με μοναδικό γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου, να προχωρήσει σήμερα σε κατάθεση Αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την όποια, μεταξύ άλλων, ζητούμε:

Τη γνωστοποίηση του συνολικού αριθμού των κρατουμένων – καταδίκων, οι οποίοι απολύθηκαν υφ’ όρων από Καταστήματα Κράτησης της Ελληνικής Επικράτειας δυνάμει του Νόμου 4322/2015 Περί αποσυμφόρησης των φυλακών, καθώς και όπως λάβουμε γνώση, των στοιχείων και του αριθμού των εν λόγω καταδίκων, οι οποίοι αποφυλακίσθηκαν και κατόπιν επανετέλεσαν ανάλογες εγκληματικές πράξεις.

Ταυτόχρονα, λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να σας καταστήσουμε γνωστό, πως θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εκκινήσει εξ υπαρχής συζήτηση περί της εξακολούθησης ή μη της ισχύος του εν λόγω Νομοθετήματος ή περί της μερικής κατάργησης ή ουσιαστικής τροποποίησης των άρθρων που αφορούν τις προϋποθέσεις υφ’ όρων απόλυσης καταδίκων – κρατουμένων σε Καταστήματα Κράτησης της Ελληνικής Επικράτειας.

Είναι αδιανόητο σε μια ευνομούμενη Πολιτεία οι Έλληνες Αστυνομικοί εμπλεκόμενοι  αρκετές φορές σε αιματηρές συμπλοκές, να συλλαμβάνουν επικίνδυνους κακοποιούς,  και ορισμένοι από αυτούς  χρησιμοποιώντας το “παράθυρο” του Νόμου  Παρασκευόπουλου, να “‘αποδρούν” , να τελούν νέες εγκληματικές πράξεις και να χρειάζεται ξανά οι αστυνομικοί να τους συλλάβουν, διακυβεύοντας την ζωή τους και των πολιτών.

Πηγή: Ειδικοί φρουροί: Εμείς πιάνουμε τους εγκληματίες και αυτοί «βγαίνουν» με το νόμο Παρασκευόπουλου | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/329454/eidikoi-froyroi-emeis-pianoyme-toys-egklimaties-kai-aytoi-vgainoyn-me-nomo#ixzz4dOGsqOcm

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μαλλον ξεφυγαμε τελειως απο την σοβαροτητα ,κανονικοτητα και δεοντολογια των κρατικων λειτουργων και μαλιστα του στενου πυρηνος , οπως λογιζονται οι δικαστικοι και οι επαγγελματιες λειτουργοι των Ενοπλων Δυναμων και των Σωματων Ασφαλειας. Αυτα ειναι τα αποτελεσματα του συνδικαλισμου σαυτα τα πειθαρχημενα Σωματα, που μας κληρονομησαν οι κυβερνησεις του ολου ΠΑΣΟΚ απο το 1988 και στη συνεχεια απο το 1993-2004-γιαυτο και λεμε οτι το ολον κρατος πασοκρατειται ακομη, παρα τα μνημονια ,τα οποια κατηργησαν σχεδον το Συνταγμα , αλλα οι μνημονιακες κυβερνησεις δεν τολμουν να αγγιξουν κανενα προνομιο-ειδικα οταν γινεται καταχρηση τους , οπως στην προκειμενη περιπτωση με το Σωματειο των Εδικων φρουρων της Αστυνομιας, των μονων, που προσεληφθησαν εκτος ΑΣΕΠ επι υπουργιας του κ. Χρυσοχοιδη. Που ακουστηκε συνδικαλιστικο σωματειο να απευθυνεται εγγραφως προς τον Αρειο Πααγο, παρακαμπτοντας την ιεραρχια της Αστυνομιας;;;. Για τους φιλιστορες επιστρεφουμε και στο κινημα του 1843 και στο κινημα του 1909 , οταν μικροβαθμοι στρατιωτικοι , σχεδον απο καθαρως συντεχνιακα προβληματα (καθυστερησεις προαγωγων κλπ) ”αναγκασαν” τους φιλοδοξους επικεφαλης Καλλεργην και Ζορμπα , αντιστοιχως να καταργησουν μια ιεραρχημενη κρατικη εξουσια, που – για να αυτοκαταλυθει τοσο ευκολα ηταν σε παρακμη -οπως ααναλογα συνεβη και με το κινημα της 21ης Απριλθιου 1967. Φυσικα οι ειδικοι φρουροι δεν οικειοποιουνται τετοιες προθεσεις, ουτες πρακτικες-οντες δημοκρατες απο της προσληψεως τους -, αλλα μηπως ”ψηλωσαν πολυ”;;;. Απευθυνθηκαμν αραγε στην ηγεσια τους μεχρι του Αρχηγου της Αστυνομιας και του προσταμενου Υπουργου τους;;;. Ελπιζουμε σε δεουσα απαντηση της ηγεσιας του Αρειου Παγου, για να κλεισει αυτο το αντικανονικο -τουλαχιστον -παραθυρο, γιατι αλλοιως θα ανοιξουν μπουκαπορτες.

    • Σκατά στά μούτρα σου
      βαλτέ παλιάνθρωπε,

      ειδεχθή γενοκτόνε τών τόνων,

      τζοχανταραίε έκ μπακάληδων τού Αχιλλέα Καραμανλή, πού
      σέ βάλανε νά φυλάεις πόρτες Προξενείων
      κι έκτοτε τήν είδες κάπως π.ε.α. Αλεξανδρός Μάλλιας, ένα πράμα
      όπως δύναται νά λέει/γράφει ένας κακοτονισμένος έξ ατόνων γραπτών, λόγος…

      • Παρακαμπτω το γεγονος οτι δεν σχολιασατε το ολον θεμα, αλλα μια που ειστε υπερμαχος των τονων χρησιμοποιειστε πληρως το πολυτονικο, με τους τονους και τα πνευματα του, που, ας οψονται οι 11 πασοκοι βουλευτες ,που τα κατηργησαν το 1982, ενω οι αλλοι ειχαν αποχωρησει, μιμουμενοι τις μεταμεσονυκτιες αποφασεις των αμφιθεατρων των πανεπιστημιων. Και τελος-τελος μη καταφευγετε και σε υβρεις, μερες Πασχα που ερχονται .”Αναστηθειτε” και αρθειτε στο υψος του λεγομενου πολιτικου πολιτισμου. Σας το ευχομαι και το ελπιζω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα