ΕΕ: Ντιρεκτίβα στην Πολωνία για τη σεξουαλική αγωγή!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρεμβαίνει στις “Ελεύθερες από την ιδεολογία των ΛΟΑΤ Ζώνες” στην Πολωνία, απειλώντας να κόψει τα κονδύλια συνοχής για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε επιστολή της 27ης Μαΐου που απευθυνόταν στα αγγλικά στους προέδρους των πέντε διοικητικών περιφερειών, η Επιτροπή διαβεβαιώνει ότι προτεραιότητά της είναι η ανάσχεση της πανδημίας COVID-19 στην Ευρώπη, αλλά δεν προτίθεται να παραμελήσει άλλα σημαντικά ζητήματα. Στην περίπτωση αυτή, η Επιτροπή έλαβε τους τελευταίους μήνες “πολλές καταγγελίες σχετικά με την αύξηση της ρητορικής κατά των ΛΟΑΤ στην Πολωνία“.

Η τελευταία καταγγελία από πολίτες σχετίζεται “άμεσα με το γεγονός ότι αρκετές τοπικές και περιφερειακές αρχές έχουν υιοθετήσει δηλώσεις ή ψηφίσματα κατά των ΛΟΑΤ ατόμων” ενώ οι ίδιες αρχές χρησιμοποιούν ευρωπαϊκά κονδύλια.

Με αυτήν την επιστολή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπενθυμίζει τη συσχέτιση των ευρωπαϊκών πόρων με τον σεβασμό του ευρωπαϊκού δικαίου και επιβεβαιώνει την ανάγκη σεβασμού των θεμελιωδών αξιών που αναφέρονται στο άρθ. 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Και οι συντάκτες της επιστολής καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δηλώσεις ή τα ψηφίσματα των τοπικών αρχών που χαρακτηρίζουν τις διεκδικήσεις της κοινότητας ΛΟΑΤ ως «ιδεολογία» και επιβεβαιώνουν ότι στο έδαφός τους δεν θέλουν ΛΟΑΤ  (” declaring their territories LGBT-unwelcome“) θέτουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα αυτών των τοπικών αρχών να σέβονται την αρχή της μη διάκρισης που  συνοδεύει τα προγράμματα που συνδέονται με τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία. Απαιτώντας γραπτή απάντηση, οι συντάκτες της επιστολής καθιστούν σαφές στους παραλήπτες ότι απειλείται σήμερα η πληρωμή των κονδυλίων συνοχής στις περιφέρειές τους.

Αλλά ας δούμε πώς ξεκίνησαν και τι είναι αυτές οι “χωρίς ιδεολογία ΛΟΑΤ”.

Ο ρόλος του δημάρχου Βαρσοβίας

Tον Φεβρουάριο του 2019, ο δήμαρχος της Βαρσοβίας Rafał Trzaskowski υπέγραψε για την πόλη του μια «Διακήρυξη ΛΟΑΤ +» («Διακήρυξη – Πολιτική του Δήμου Βαρσοβίας υπέρ της κοινότητας ΛΟΑΤ +»). Με αυτήν τη διακήρυξη δεσμευόταν ότι η πόλη της Βαρσοβίας θα συνεργαζόταν μόνο με εταιρείες που δέχονταν να προωθήσουν ΛΟΑΤ άτομα. Ωστόσο, αυτό από μόνο του αποτελεί ήδη υπόσχεση για διακρίσεις σε βάρος εταιρειών μέσω της χρήσης δημόσιων πόρων και μπορεί να συνιστά παραβίαση του πολωνικού νόμου και ακόμη και του άρθρου 25, παρ. 2, του Πολωνικού Συντάγματος, το οποίο επιβάλλει την αρχή της ουδετερότητας των δημοσίων αρχών έναντι των θρησκευτικών, πολιτικών και φιλοσοφικών πεποιθήσεων.

Σήμα στις «Ελεύθερες από την ιδεολογία των ΛΟΑΤ πόλεων» στην Πολωνία.

 

 

 

 

 

Με τη «Διακήρυξη ΛΟΑΤ +», η πόλη δεσμευόταν επίσης να φέρει ΛΟΑΤ αναφορές και ΛΟΑΤ οργανώσεις σε όλα τα σχολεία της πρωτεύουσας της Πολωνίας, από το δημοτικό σχολείο, για να διδάξουν «μαθήματα για τη σεξουαλικότητα και κατά των διακρίσεων λαμβάνοντας υπόψη την ψυχοσεξουαλική ταυτότητα και τη σεξουαλική ταυτοποίηση» και τηρώντας τα πολύ αμφιλεγόμενα πρότυπα του ΠΟΥ για την σεξουαλική εκπαίδευση στην Ευρώπη, όπως δημοσιεύθηκαν το 2010 από το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κέντρο για για την εκπαίδευση στην υγεία (BZgA).

Στη συνέχεια, οι επίσκοποι δημοσίευσαν επίσημη δήλωση στην οποία κατήγγειλαν την επίθεση στην αθωότητα των παιδιών και το φυσικό δικαίωμα των γονέων να διασφαλίσουν την εκπαίδευση των παιδιών τους· το κυβερνόν συντηρητικό κόμμα Νόμου και Δικαιοσύνης αντιτάχθηκε σε αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία αποτέλεσε σημαντικό θέμα στις κοινοβουλευτικές και ευρωπαϊκές εκλογές του 2019.

 Προκλήσεις και Σόρος

Αντι-καθολικές διαδηλώσεις και προκλήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Πολωνία τους μήνες που ακολούθησαν, ιδίως στο πλαίσιο των «πορειών ισότητας» που διοργάνωσαν οι ΛΟΑΤ ενώσεις: παρωδία καθολικής θείας λειτουργίας στη Βαρσοβία, παρωδία της λιτανείας της Αγίας Δωρεάς με μια εικόνα του αιδοίου ως Θείας Ευχαριστίας στο Γκντανσκ, πορεία ΛΟΑΤ με κατάληξη την πλατεία μπροστά από το ιερό της Γιάσνα Γκόρα στην Τσεστόσοβα (την ημέρα ενός μεγάλου εθνικού προσκυνήματος που οργανώνεται για παιδιά), με ακτιβιστές της συλλογικότητας των ΛΟΑΤ να κραδαίνουν εικόνες της Μαύρης Παρθένου της Częstochowa, με το φωτοστέφανο στα χρώματα της σημαίας των ΛΟΑΤ, και άλλες βεβηλώσεις και προκλήσεις εναντίον Πολωνών καθολικών.

Αυτό αποτελεί μέρος μιας αγκίτ-προπ [μεθοδευμένης πρόκλησης και προπαγάνδας] μεγάλης κλίμακας υπέρ των «δικαιωμάτων των LGBT» το 2019. Το Fundacja Mamy i Taty (Ίδρυμα Mαμά και Μπαμπάς) δημοσίευσε τον Οκτώβριο του 2019 μια έκθεση  αποκαλύπτοντας ότι οι οργανώσεις ΛΟΑΤ κατά τις πολωνικές «πορείες για την ισότητα» και τη σωρεία των προκλήσεων κατά των καθολικών χρηματοδοτήθηκαν γενναιόδωρα από το Ίδρυμα Batory, που δημιουργήθηκε από τον Τζορτζ Σόρος και εξακολουθεί να επιδοτείται από τα Ιδρύματα Ανοικτής Κοινωνίας, ιδίως με κεφάλαια από τη Νορβηγία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκτός από αυτές τις δημόσιες επιδοτήσεις που προέρχονται επίσης από πόλεις που διαχειρίζεται η πολωνική αντιπολίτευση (όπως το Γκντανσκ ή τη Βαρσοβία), οι εκδηλώσεις των ΛΟΑΤ είχαν επίσης το 2019 την υποστήριξη πολλών ξένων πολυεθνικών: Coca-Cola, Google, Microsoft, Johnson & Johnson, Procter & Gamble, IBM, Nielsen, Universal και η επωνυμία του παγωτού της Ben & Jerry’s, Citibank, JP Morgan, MTV, Netflix, BNP Paribas κ.λπ.

Αυτές οι τοπικές αρχές ισχυρίζονται ότι θέλουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που εγγυάται το πολωνικό σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο, ιδίως την αυτονομία των γονέων σε θέματα εκπαιδευτικών επιλογών για τα παιδιά τους. Ο Χάρτης, άλλωστε, των τοπικών αρχών δεν αναφέρει, στα δικαιώματα των οικογενειών, ούτε καν την έννοια “ΛΟΑΤ” ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Περιλαμβάνει μόνο δεσμεύσεις της περιφέρειας προς όφελος των οικογενειών με την παραδοσιακή έννοια της λέξης, δηλ. σύμφωνη με την πολωνική έννομη τάξη.

Μια ιδεολογική προσέγγιση εκ μέρους των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων

Τα ψηφίσματα και οι δηλώσεις που υιοθετήθηκαν σε αυτές τις περίφημες πολωνικές “ζώνες χωρίς ιδεολογία LGBT” δεν προβλέπουν διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού των ανθρώπων. Πρέπει να γίνουν κατανοητές στο πλαίσιο μιας πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης μεταξύ των Πολωνών.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρενέβη υπέρ ενός μέρους σε αυτήν τη συζήτηση. Βλέπει διακρίσεις σε βάρος των ΛΟΑΤ + το να θεωρείς την υπέρ-ΛΟΑΤ + κοινωνική πίεση ως φορέα μιας ιδεολογίας και να αρνείσαι να την προωθήσεις μεταξύ των παιδιών. Αντίθετα, δεν βλέπει πώς η εκπαιδευτική πολιτική της Βαρσοβίας LGBT + παραβιάζει το «δικαίωμα των γονέων να παρέχουν εκπαίδευση και διδασκαλία στα παιδιά τους σύμφωνα με τις θρησκευτικές, φιλοσοφικές και παιδαγωγικές τους πεποιθήσεις» εγγυημένο από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή η παρέμβαση της Επιτροπής συνοδεύεται από εκβιασμό ευρωπαϊκών κονδυλίων. Δεν είναι ο πρώτος: τον Απρίλιο του 2019, ένα μήνα πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Frans Timmermans ήρθε στη Βαρσοβία για να υποστηρίξει προσωπικά το κόμμα «Άνοιξη» και τον αρχηγό του Robert Biedroń, ομοφυλόφιλο ακτιβιστή , ευρωπαϊστή και αντικαθολικό.

Αυτή η θέση της Επιτροπής απηχεί τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πράγματι, το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 14ης Νοεμβρίου καλούσε την Πολωνία να εφαρμόσει τα Πρότυπα του ΠΟΥ για την Ευρώπη στον τομέα της σεξουαλικής εκπαίδευσης, παρά τη μη αναγκαστική και εξαιρετικά αμφιλεγόμενη φύση τους. Επιπλέον, το σχέδιο έκθεσης που υποβλήθηκε στις 25 Μαΐου στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (“επιτροπή LIBE”) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταδικάζει τις “δηλώσεις περί περιοχών στην Πολωνία απαλλαγμένων από τη λεγόμενη “LGBT ιδεολογία».

Η έκθεση αυτή εκπονήθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής LIBE Juan Fernando López Aguilar και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως βάση για ένα ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της διαδικασίας κυρώσεων σε βάρος της Πολωνίας, σύμφωνα με το άρθρο 7.

Έτσι, η Πολωνία φαίνεται να είναι ο στόχος συντονισμένων ενεργειών που στοχεύουν στην έναρξη ενός πολιτιστικού πολέμου μέσω των «δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ», επανάληψη αυτού που επιφυλάχτηκε στην Ιρλανδία.

Πηγή:https://eclj.org/family/eu/pologne–le-chantage-ideologique-de-la-commission-europeenne?lng=fr

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Διακρίσεις υπέρ των ΛΟΑΤ…

Παρά τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει η Ρενώ, αποφάσισε όχι μόνο να προσλαμβάνει, κατά προτίμηση, άτομα ΛΟΑΤ αλλά και να τα προαγάγει με μόνο προσόν τη σεξουαλικότητά τους!!!

του Francis Goumain

Λίγους μήνες μετά την επικύρωση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών «Ελεύθερος και Ίσος», o Ομιλος Renault ανέλαβε μια νέα δέσμευση για την ένταξη των ΛΟΑΤ + ατόμων, υπογράφοντας τον χάρτη του «Άλλου Κύκλου» στις 8 Ιουνίου. Αυτή η γαλλική ένωση είναι το σημείο αναφοράς για την ένταξη των LGBT + ατόμων στον επαγγελματικό τομέα.

Η πολιτική ανθρώπινου δυναμικού της Renault σήμερα είναι να ενθαρρύνει την πρόσληψη και την προώθηση των ΛΟΑΤ ατόμων ανεξάρτητα από το εάν έχουν καλή απόδοση.

Για πρώτη φορά η σεξουαλική προτίμηση ενός ΛΟΑΤ θεωρείται προσόν. Η διάκριση λειτουργεί σε βάρος των φυσιολογικών ανθρώπων που έχουν μια οικογένεια για να θρέψουν. Η διάκριση λειτουργεί σε δύο επίπεδα: πρώτον άμεση, γιατί για κάθε άτομο ΛΟΑΤ που προσλαμβάνεται ή προωθείται, ένα φυσιολογικό άτομο αφήνεται άνεργο ή παραμελείται και έμμεση, επειδή η πρόσληψη και η προώθηση των ΛΟΑΤ ατόμων ανεξάρτητα από τις δυνατότητές τους θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Μπορούμε να πούμε σήμερα ότι η κύρια αποστολή της Renault δεν είναι ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η πώληση αυτοκινήτων, αλλά η επιβολή στη γαλλική κοινωνία του διαφοροποιημένου και παγκοσμιοποιημένου ιδεολογικού μετασχηματισμού: παντού στην εταιρεία εμφανίζεται το σύνθημα “Η ποικιλομορφία είναι πραγματικότητα, η ένταξη είναι μια επιλογή“.

Εργαζόμενοι σε Ikea στην Πολωνία διαμαρτύρονται για την απόλυση συναδέλφου τους επειδή αρνήθηκε, για θρησκευτικούς λόγους, να συμμετάσχει στην ημέρα αλληλεγγύης προς τους ΛΟΑΤΚ… 

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγή:  https://jeune-nation.com

 

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα