«Ο κορωνοϊός έχει κάνει τον κύκλο του»

Ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, μίλησε για τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό και την προσπάθεια που κάνουν τα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες για να μας πείσουν ότι από το φθινόπωρο έρχεται νέο σφοδρό κύμα. 

“Να μη φοβάται ο κόσμος. Ο κορονοϊός έχει κάνει τον κύκλο του, ας το πάρουμε χαμπάρι” τόνισε μιλώντας στον Focus ο χειρουργός, Δημήτρης Γάκης.

“Θα μας κάνει δύο τρία ακόμα κυματάκια, αλλά πια είναι μία ενδημική νόσος. Η νέα μετάλλαξη είναι ακόμα πιο μεταδοτική και λιγότερο βλαπτική” πρόσθεσε.

“Οι επανειλημμένες δόσεις των εμβολίων, αποδείχθηκε ότι και αποτέλεσμα μακροχρόνια δεν έχουν και αυξάνουν τις λοιμώξεις από άλλα μικρόβια, προκαλούν ανεπάρκεια του ανοσολογικού συστήματος”, ανέφερε.

Ο κος Γάκης χαρακτήρισε “υποκριτική” την “δήθεν ανησυχία των ΜΜΕ για την κατάσταση στη Νότια Αφρική”.

“Με εξοργίζει. Τι περιμένουν; Στη Ν. Αφρική έχει ακταχείμωνο. Δεν θα αυξηθεί η δραστηριότητα όχι μόνο του κορωνοϊού, αλλά όλων των ιώσεων; Τρομάζουν τον κόσμο και επιμένουν τα κανάλια, διότι εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα”, είπε ο ίδιος.

Σχετικά με τη μελέτη από τα δεδομένα τμήματος επειγόντων περιστατικών του Ισραήλ ο κος Γάκης ανέφερε: “Τη μελέτη κάνουν 2 επιστήμονες του ΜΙΤ και αποδεικνύεται ότι υπάρχει μία αύξηση για τους 5 πρώτους μήνες του 21 (δεν περιλαμβάνει την 3η δόση) της τάξης του 25% των αιφνίδιων θανάτων 16-40 ετών και αύξηση 27% στα καρδιαγγειακά”.

Ο κος Γάκης ανέφερε και οτι το πρόβλημα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων θα μπορούσε ενδεχομένως να περιοριστεί με την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στα ελληνικά νοσοκομεία.

https://www.pronews.gr/ygeia/d-gakis-ereyna-apodeiknyei-ayksisi-25-stous-aifnidious-thanatous-kai-27-sta-kardiaggeiaka/