Δολοφονία του προέδρου της Αϊτής: 26 Κολομβιανοί και 2 Αμερικανοί τα μέλη της ομάδας των εκτελεστών (αστυνομία)

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
epaselect epa09332670 Police officers guard a group of suspects of having participated in the assassination of the Haitian President, Jovenel Moise, in Port-au-Prince, Haiti, 08 July 2021. The Haitian National Police reported that so far six people were arrested for their alleged involvement in the assassination of President Jovenel Moise, and four others have been killed. Three of the four assailants who died were foreigners, said Police Director General Leon Charles, who did not provide further information about their nationality. EPA/Jean Marc Herve Abelard

Η ομάδα των ενόπλων που διέπραξε τη δολοφονία του αϊτινού προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ την Τετάρτη αποτελείτο από 26 πολίτες της Κολομβίας και δύο πολίτες των ΗΠΑ με αϊτινή καταγωγή, δήλωσε χθες Πέμπτη ο αρχηγός της αστυνομίας της χώρας της Καραϊβικής.

«Επρόκειτο για ομάδα αποτελούμενη από 28 επιτιθέμενους, ανάμεσά τους 26 Κολομβιανούς, που διεξήγαγε την επιχείρηση για να δολοφονήσει τον πρόεδρο», είπε ο Λεόν Σαρλ, ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας της Αϊτής.

Διευκρίνισε ότι δύο Αμερικανοί και 15 Κολομβιανοί έχουν συλληφθεί, τρεις Κολομβιανοί σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ συνεχίζουν ακόμη να διαφεύγουν.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η Ουάσινγκτον ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα της αστυνομίας της Αϊτής για βοήθεια στις έρευνες για την δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Νεντ Πράις σε ενημέρωση δημοσιογράφων δεν επιβεβαίωσε αν ένας Αμερικανός υπήκοος συγκαταλέγεται στους άνδρες που συνέλαβε η αϊτινή αστυνομία για τη δολοφονία του Μοΐζ.

Λίγο νωρίτερα, ο Αϊτινός υπουργός Ματιάς Πιερ που είναι αρμόδιος για εκλογικά ζητήματα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μεταξύ των έξι ανδρών που έχει συλλάβει η αστυνομία της Αϊτής για τον φόνο του προέδρου, είναι και είναι και ένας Αμερικάνος πολίτης, αϊτινής καταγωγής.

Ο Πράις τόνισε ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Αϊτή περιόρισε μέχρι νεωτέρας τις μετακινήσεις Αμερικανών υπηκόων, εργαζομένων στην πρεσβεία καθώς και των μελών των οικογενειών τους, ενώ προειδοποίησε αξιωματούχους και πολιτικά εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν τη βία.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP και το Reuters
Πορτ-ο-Πρενς, Haiti – Ουάσινγκτον, United States

Δολοφονία του προέδρου της Αϊτής: 26 Κολομβιανοί και 2 Αμερικανοί τα μέλη της ομάδας των εκτελεστών (αστυνομία)

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα