Διχασμένες Πολιτείες προ της παραπομπής Τραμπ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΚΟΣΜΟΣ 

Λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς θέλουν να αποπεμφθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του μετά την παραπομπή του σε δίκη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση αυτή, που διενεργήθηκε τις ώρες αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, στην οποία τα κόμματα τήρησαν την κομματική γραμμή, δείχνει ότι η παραπομπή του Τραμπ για τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυσης των εργασιών του Κογκρέσου δεν άλλαξε τις απόψεις των πολιτών, σε μια βαθιά διχασμένη χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το 42% των ερωτηθέντων –οι περισσότεροι Δημοκρατικοί– είπε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να καθαιρεθεί, μετά την παραπομπή του. Μεγαλύτερο ωστόσο, στο 46%, είναι το ποσοστό εκείνων που κρίνουν ότι ο πρόεδρος δεν πρέπει να απομακρυνθεί από το αξίωμά του. Το 17% θεωρεί ότι θα πρέπει να του αποδοθεί μομφή αλλά να παραμείνει στην προεδρία.

Σχεδόν τρεις στους δέκα (ποσοστό 29%) θεωρούν ότι οι κατηγορίες σε βάρος του προέδρου θα πρέπει να απορριφθούν.

Το 26% δήλωσε εξάλλου ότι «στηρίζουν περισσότερο» τον Τραμπ, τώρα που έχει παραπεμφθεί ενώ το 20% είπε ότι τον στηρίζει λιγότερο από πριν. Το 48% δεν έχει αλλάξει την άποψη που είχε ήδη για τον πρόεδρο.

Όταν ρωτήθηκαν συγκεκριμένα για τις κατηγορίες, το 53% συμφώνησε ότι ο Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία του και το 51% ότι παρακώλυσε το Κογκρέσο.

Εξάλλου, το 44% είπε ότι εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο η Βουλή χειρίστηκε το θέμα, ενώ το 41% τον αποδοκιμάζει.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη διαδικτυακά, στα αγγλικά, σε δείγμα 1.108 προσώπων από όλες τις ΗΠΑ. Το περιθώριο λάθους της ανέρχεται στις συν/πλην 3 μονάδες.

Τέλος, η παραπομπή Τραμπ προκαλεί ακόμη και ενδοοικογενειακό διχασμό.

 Ακόμη και οικογένειες διχάζονται στις ΗΠΑ για την παραπομπή Τραμπ
THE NEW YORK TIMES 

ΝΤΕΡΑΜ. Ουδείς εκπλήσσεται από την απόφαση της Κάθριν Ουίτακερ να υποστηρίξει την παραπομπή του προέδρου Τραμπ, καθώς η ίδια είναι υποψήφια των Δημοκρατικών για την πολιτειακή Γερουσία της Νότιας Καρολίνας, όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Η Ουίτακερ, όμως, είναι παντρεμένη εδώ και 15 χρόνια με τον Ρεπουμπλικανό Γκέιμπ, ο οποίος θεωρεί την παραπομπή Τραμπ «τεράστιο χάσιμο χρόνου». Το ζευγάρι διαφωνεί ευγενικά, με την αντιπαράθεσή τους να αποτελεί δείγμα του πολιτικού διχασμού που πλήττει την αμερικανική κοινωνία.

Ο 33χρονος Πάτρικ Γκάρισον λέει ότι η μητέρα του απέκλεισε κάθε συζήτηση γύρω από την καθαίρεση Τραμπ στο τραπέζι της Ημέρας των Ευχαριστιών. Ο Ρεπουμπλικανός Γκάρισον, που εργάζεται ως κτηματομεσίτης, αποκάλυψε ότι το θέμα προέκυψε μοιραία κατά τη διάρκεια πρόσφατου γάμου συγγενούς στη Βόρεια Καρολίνα, προκαλώντας έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των εξαδέλφων του Γκάρισον.

«Η Ουάσιγκτον δεν νοιάζεται για τους απλούς ψηφοφόρους και αυτό ισχύει και στα δύο κόμματα. Πιστεύω, όμως, στην αξία της δημοκρατίας μας και για τον λόγο αυτό θα καταψηφίσω τον Δημοκρατικό υποψήφιο της περιφέρειάς μου, που υποστηρίζει την καθαίρεση Τραμπ», λέει ο Γκάρισον.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα