Διπλωματική «σύρραξη» ΗΠΑ – Ρωσίας για τη Βενεζουέλα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κλιμακώνεται, παράλληλα με τις συγκρούσεις στους δρόμους της Βενεζουέλας, και η διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας, σχετικά με την κρίση που έχει οδηγήσει τη χώρα της Νοτίου Αμερικής ένα βήμα πριν την εμφύλια σύρραξη.

Το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στη σημερινή (χθεσινή) τηλεφωνική επικοινωνία των ΥΠΕΞ των δύο κρατών, Μάικ Πομπέο και Σεργκέι Λαβρόφ, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από αμερικανική πρωτοβουλία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έκανε λόγο, σύμφωνα με τη Μόσχα, για «καταστροφική επιρροή» των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα. Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι «η ανάμιξη της Ουάσιγκτον στις υποθέσεις της Βενεζουέλας αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και ότι «αυτή η καταστροφική επιρροή δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία».

Από την πλευρά του, ο Μάικ Πομπέο αντέτεινε ότι η Μόσχα «αποσταθεροποιεί» τη χώρα της Λατινικής Αμερικής και ζήτησε από την Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει τον Νικολάς Μαδούρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε στον Ρώσο ομόλογό του ότι «η επέμβαση της Ρωσίας και της Κούβας είναι αποσταθεροποιητική για την Βενεζουέλα και για τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας».

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα