Δικαιώθηκε ο Τζόκοβιτς, παραμένει αμφίβολη η παραμονή του στην Αυστραλία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ενας Αυστραλός δικαστής, αποφάσισε σήμερα (10/1) την απελευθέρωση του Νόβακ Τζόκοβιτς από το καθεστώς «μεταναστευτικής κράτησης», θεωρώντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει την βίζα εισόδου στη χώρα του Σέρβου «αστέρα» του τένις «ήταν παράλογη».

Ο δικαστής, Αντονι Κέλι διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Τζόκοβιτς μέσα σε 30 λεπτά και να του επιστραφούν το διαβατήριό και τα άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα του, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, να διεκδικήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, στο επερχόμενο Australian Open, κάτι που εάν το καταφέρει θα αποτελέσει και σχετικό ρεκόρ.

Ωστόσο, οι δικηγόροι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ασκήσει την προσωπική του εξουσία, προκειμένου να ανακαλέσει εκ νέου, την βίζα του Τζόκοβιτς.

Ο 34χρονος «Νόλε», παρέμενε σε ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών μαζί με μακροχρόνια κρατούμενους αιτούντες άσυλο από την περασμένη Πέμπτη. Του επετράπη να παρευρεθεί με τους δικηγόρους του στις εικονικές ακροάσεις, αλλά δεν έχει εμφανισθεί δημόσια από την ημέρα άφιξης του στην Αυστραλία.

Οι δικηγόροι του, υποστήριξαν ότι μια πρόσφατη λοίμωξη από COVID-19 όρισε στον Τζόκοβιτς την ιατρική εξαίρεση από την απαίτηση για διπλό εμβολιασμό για μη Αυστραλούς πολίτες που εισέρχονται στην χώρα.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση, ωστόσο, ανέφερε ότι οι μη υπήκοοι Αυστραλίας, δεν είχαν δικαίωμα εγγυημένης εισόδου στην χώρα, ενώ αμφισβήτησε την διεκδικούμενη εξαίρεση και τόνισε ότι ακόμη κι εάν ο Τζόκοβιτς κερδίσει την δικαστική αγωγή, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να τον κρατήσει ξανά και να τον απομακρύνει από την χώρα.

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. OTI KAI NA EINAI O K.TZOKOBITS ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ -ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.
    ΑΣ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΜΕΒΟΛΙΑΣΤΕΣ- ΟΠΟΥ ΓΗΣ- ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ ,ΚΑΘΩΣ [ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ) ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΡΙΖΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ.
    ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ;;;

  2. “ΚΑΘΩΣ [ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ) ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΡΙΖΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ”

    Δηλαδή, πώς τον “ορίζει”; Εσείς, οι κουτσομπόλες φαίνεται να ξέρετε περισσότερα από τους οπαδούς τού αθλήματος.

    “ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ;;;

    Όχι. Οι Γάλλοι λένε “cherchez la femme”, ήτοι αναζητήσατε την γυναίκα, αλλά εσύ καλά θα έκανες να είχες αναζητήσει μία, όταν ήταν ακόμη καιρός, αντί να … αυτοαπασχολείσαι.

    Μην γράφεις επί παντός επιστητού και προπαντός μην κρίνεις ανθρώπους για τους οποίους δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτε.

  3. Συμπλήρωμα: Θερμή παράκληση να μην αποσταλούν πάλι “εσωτερικά” μηνύματα στον κ. Σαββίδη, διότι, ως αντιλαμβάνομαι, τον έχεις πρήξει τον καημένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα