Δικαιολογίες Μ.Γκάγκα για τους θανάτους στις ΜΕΘ: «Η Ευρώπη δεν διασωληνώνει ηλικιωμένους – Είναι ρατσιστές»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στον μεγάλο αριθμό θανάτων στις ΜΕΘ αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και επί της ουσίας υποστήριξε ότι ο λόγος που έχουμε υψηλή θνητότητα στις ΜΕΘ είναι γιατί στην Ελλάδα διασωληνώνουμε εύκολα. 

Συγκεκριμένα δημοσιογράφος των ρώτησε γιατί έχουμε θνητότητα 60% στις ΜΕΘ της Ελλάδας, με την Μ.Γκάγκα να απαντά ότι δεν είναι τόσο υψηλή η θνητότητα (χωρίς ωστόσο να δίνει τα πραγματικά νούμερα) και στη συνέχεια είπε ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε τα δεδομένα της Ελλάδας με αυτά της Αγγλίας και της Ευρώπης γιατί «εμείς διασωληνώνουμε ανθρώπους που είναι μεγάλοι, η Αγγλία όχι. Είναι ρατσιστικό και λυπάμαι. Η διασωλήνωση γίνεται σε ανθρώπους που υπάρχει πιθανότητα να βγει και να έχει καλή ποιότητα ζωής».

Για τον εμβολιασμό είπε: «Ο εμβολιασμός πάει καλά, έχουμε κάνει πολλά βήματα, νομίζω πρέπει να κάνουμε κι άλλα για να πείσουμε κι άλλους», είπε σχετικά, τονίζοντας ότι, είναι «απολύτως απαραίτητο για τους άνω των 60», αφού «οι θάνατοι είναι στους άνω των 80».

«Η πιθανότητα για τον 30άρη είναι να το αντιμετωπίσει ως γρίπη, αλλά οι μεγάλοι με συνοδά νοσήματα είναι ευάλωτοι, είναι γεμάτες οι ΜΕΘ και οι κλίνες με αυτές τις ηλικίες», σημείωσε σχετικά.

Επικαλούμενη στοιχεία της 4ης ΥΠΕ, δηλαδή από τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη, η Μίνα Γκάγκα υπογράμμισε πως από τις 13.500 εισαγωγές του 2021, οι περισσότερες ήταν στο ίδιο χρονικό διάστημα.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί είναι να μειώσουμε τους δείκτες», είπε και συμπλήρωσε πως «ό,τι μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι του ΕΣΥ, οι ΥΠΕ και το υπουργείο».

Ειδικά για το ΕΣΥ παραδέχθηκε πως «υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ο νόμος θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, αλλάζουν όλα».

Ερωτηθείσα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, που είναι σε αναστολή και για το αν θα απολυθούν, είπε πως «δεν είναι απόφαση που έχει ληφθεί αυτήν τη στιγμή, πιστεύω ότι οι συνάδελφοί μου θα εμβολιαστούν».

Διαβεβαίωσε δε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ότι, «δεν υπάρχει περίπτωση να έχει μείνει άνθρωπος επειδή είναι από burnout οι γιατροί και οι νοσηλευτές».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/1056341_dikaiologies-mgkagka-gia-toys-thanatoys-stis-meth-i-eyropi-den

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι άλλο να μας πει για το ”σινάφι” της η αναπληρώτρια υπουργός καθηγήτρια Ιατρικής κυρία Γκάγκα, για να πεισθούμε ότι όταν αρρωστήσουμε είμαστε στα χέρια των γιατρών και βοηθών τους νοσηλευτών τους και όχι των πρωθυπουργών ,από τους οποίους οι γιατροί ούτε παίρνουν ,ούτε δέχονται εντολές .
    Εξ άλλου έχουν ορκιστεί με τον όρκο του Ιπποκράτους.
    Εντάξει στην αντιπολίτευση κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν για να κάνουν αντιπολίτευση -μη έχοντας άλλο σοβαρότερο θέμα- ,αλλά όλοι οι άλλοι γιατί αδικούμε την λογική μας;;;.
    Διερωτηθήκαμε άραγε ποτέ γιατί αυξάνονται οι ”σκληροί” δείκτες τα Σαββατοκύριακα ,που και οι γιατροί ”ησυχάζουν”;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα