Διαγράφουν τον Ορμπαν από το ΕΛΚ -Επιστολή Μητσοτάκη και άλλων 10 ηγετών στον Τουσκ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΕΞΟΥΣΙΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ02|04|2020 | 18:49


Βίκτορ Ορμπαν / Φωτογραφία: Julien Warnand, Pool Photo via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Την αποπομπή του κόμματος του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν από τις τάξεις του ΕΛΚ ζητούν 11 επικεφαλής της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, σε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Donald Tusk, ζητείται η αποβολή του κόμματος Fidesz από το ΕΛΚ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουγγαρία. Την επιστολή υπογράφει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την πρωθυπουργό της Σουηδίας Erna Solberg και άλλους 11 επικεφαλής κομμάτων της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Στην επιστολή επισημαίνεται η έντονη ανησυχία για τη νομοθεσία που πέρασε από το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας στις 30 Μαρτίου και η οποία επιτρέπει στην κυβέρνηση της Ουγγαρίας να επεκτείνει επ’ αόριστον την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ επιτρέπει στον πρωθυπουργό Viktor Orban να κυβερνά με διατάγματα.
«Πρόκειται για σαφή παραβίαση των ιδρυτικών αρχών της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αξιών. Η μάχη κατά του covid-19 απαιτεί εκτεταμένα μέτρα, ωστόσο ο ιός δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης επ’ αόριστον», αναφέρεται στην επιστολή.

Επιπλέον, εκφράζεται η στήριξη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και απευθύνεται έκκληση για κοινή δράση των κρατών-μελών, ώστε η κατάσταση στην Ουγγαρία να αντιμετωπιστεί σθεναρά.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/diagrafoyn-ton-ormpan-apo-elk

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα