Διάρρηξη-μυστήριο στο σπίτι της Πελόζι: Χτύπησαν με σφυρί τον σύζυγό της -Πέρυσι άφησαν κεφάλι γουρουνιού στο γκαράζ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μυστήριο γύρω από την επίθεση στον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι / Φωτογραφία: AP
28/10/2022  18:43
«Γρίφο» αποτελεί για τις αμερικανικές αρχές η διάρρηξη που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο σπίτι της προέδρου της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, με τον σύζυγό της να πέφτει θύμα άγριας επίθεσης.

Ο σύζυγος της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Πολ Πελόζι, δέχθηκε βίαιη επίθεση κατά τη διάρκεια διάρρηξης στο σπίτι του ζευγαριού στο Σαν Φρανσίσκο. Οι Αρχές έχουν συλλάβει έναν ύποπτο, ενώ ο 82χρονος Πολ Πελόζι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η οποία είναι η δεύτερη τη τάξει στην πολιτική ιεραρχία της χώρας, βρισκόταν στην Ουάσιγκτον με την προσωπική της ασφάλεια τη στιγμή της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ.

Μυστήριο γύρω από τις συνθήκες της επίθεσης στο σπίτι της Πελόζι
Η αστυνομία είπε ότι τα κίνητρα της επίθεσης βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση, καθώς δεν υπάρχουν αναφορές για κλοπές αντικειμένων από το σπίτι. Οι συνθήκες της επίθεσης είναι εξίσου ασαφείς, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο ο εισβολέας μπήκε στο σπίτι.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου, που είναι υπεύθυνη για την προστασία του Κογκρέσου, δήλωσε ότι συνεργάζεται με το FBI και την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο για την έρευνα.

Μια καρδιά στο εσωτερικό του σπιτιού της Νάνσι και του Πολ Πελόζι / Φωτογραφία: AP
Από την πλευρά της, η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο είπε ότι κλήθηκε στις 2:28 π.μ. τοπική ώρα για διάρρηξη σπιτιού και ότι συνέλαβε έναν ύποπτο, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται σε συνέντευξη Τύπου.

Από την επίθεση, ο Πολ Πελόζι υπέστη αμβλύ τραύμα με σφυρί, σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση της έρευνας.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στην Πελόζι το πρωί της Παρασκευής για να εκφράσει την υποστήριξή του.

Συχνές οι επιθέσεις στην Πελόζι
Η επίθεση έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, στις οποίες διακυβεύεται ο έλεγχος της Βουλής και της Γερουσίας.

Η εκστρατεία των Ρεπουμπλικανών έχει στο επίκεντρό της τις ανησυχίες για το βίαιο έγκλημα, όπως επίσης τον πληθωρισμό και άλλα θέματα ποιότητας ζωής.


Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο συνεργάζεται με το FBI για τη διερεύνηση της υπόθεσης / Φωτογραφία: AP
Ως ηγέτης των Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον και επί μακρόν εκπρόσωπος μιας από τις πιο φιλελεύθερες πόλεις της Αμερικής, η 82χρονη Πελόζι γίνεται συχνά στόχος κριτικής των Ρεπουμπλικανών.

Το γραφείο της λεηλατήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μερικοί από τους οποίους την κυνήγησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Τον Ιανουάριο του 2021, το σπίτι της υπέστη βανδαλισμό, καθώς οι τοίχοι γέμισαν με γκράφιτι που έγραφαν «Ακυρώστε τα ενοίκια» και «Θέλουμε τα πάντα», ενώ μπροστά στο γκαράζ του σπιτιού της βρέθηκε κεφάλι γουρουνιού, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα